SC: "EVO bacio novo svjetlo na Deltu"

Objavljeno u: 30/05/2007 - 03:43 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

"Lancer EVO bacio je novo svjetlo na Deltu. Utrka postaje zahtjevnija u svakom smislu  (financijskom, organizacijskom, vozačkom, fizičkom i emocionalnom). Sasvim nova dimenzija u natjecanju. Puno smo naučili i rezultat je bio bolji iz brzinca u brzinac, a mislim da je sada bilo ljepše i za gledati. Prva dva brzinca su bila jako skliska, te smo tek na Budinjaku počeli sa ubrzavanjem. Velik broj zavoja mi je omogućio da stalno isprobavam različite varijante prolazaka kroz zavoj. Ali drugi prolaz kroz Budinjak mi je zagorčao život. Zbog velike vrućine i moje nedovoljne fizičke pripremljenosti tempo mi je pao, i izgubili smo dosta vremena u odnosu na druge. Ali, Plješivica mi je odgovarala i na njoj smo napravili 10. vrijeme. To je bio dobar znak za subotnje brzince.


foto: Mario Pavlović

Laz, izrazito sklizak i Samci, izrazito brzi. Više nismo kasnili 10-15 sekundi za konkurencijom ( Čibej, Jezeršek, Klemenčič i dr.) nego smo bili jako blizu njih ili čak i brži. Sljeme je dosta zahtjevno i nisam htio previše riskirati, te smo imali 11. vrijeme. Drugo Sljeme smo imali 8. vrijeme što je  bio dokaz da brzo napredujemo. Do tada smo držali 3. mj. Ukupno za PH, ali zadnje Sljeme nam je pala kiša, a mi smo morali voziti na slikovima. Već na prvom oštrom lijevom zavoju smo se izvrtili te smo oprezno išli do cilja bez rizika. Nekih sat vremena kasnije staza je bila u puno boljem stanju te nas je Stanišić (koji je vozio sat vremena iza nas ) prestigao i pali smo na 4. mj. za PH. Šteta, ali sve u svemu, jako sam zadovoljan sa napredkom koji smo ostvarili. Mislim da možemo još napredovati, i to je odličan motiv za iduće utrke. Utrka je organizirana perfektno, kao i uvijek, bilo je i dosta gledatelja. Sada nam opet slijedi analiza odveženog i  priprema za idući rally u Mariboru.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments