SC: "EVO bacio novo svjetlo na Deltu"

Objavljeno u: 30/05/2007 - 03:43 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

"Lancer EVO bacio je novo svjetlo na Deltu. Utrka postaje zahtjevnija u svakom smislu  (financijskom, organizacijskom, vozačkom, fizičkom i emocionalnom). Sasvim nova dimenzija u natjecanju. Puno smo naučili i rezultat je bio bolji iz brzinca u brzinac, a mislim da je sada bilo ljepše i za gledati. Prva dva brzinca su bila jako skliska, te smo tek na Budinjaku počeli sa ubrzavanjem. Velik broj zavoja mi je omogućio da stalno isprobavam različite varijante prolazaka kroz zavoj. Ali drugi prolaz kroz Budinjak mi je zagorčao život. Zbog velike vrućine i moje nedovoljne fizičke pripremljenosti tempo mi je pao, i izgubili smo dosta vremena u odnosu na druge. Ali, Plješivica mi je odgovarala i na njoj smo napravili 10. vrijeme. To je bio dobar znak za subotnje brzince.


foto: Mario Pavlović

Laz, izrazito sklizak i Samci, izrazito brzi. Više nismo kasnili 10-15 sekundi za konkurencijom ( Čibej, Jezeršek, Klemenčič i dr.) nego smo bili jako blizu njih ili čak i brži. Sljeme je dosta zahtjevno i nisam htio previše riskirati, te smo imali 11. vrijeme. Drugo Sljeme smo imali 8. vrijeme što je  bio dokaz da brzo napredujemo. Do tada smo držali 3. mj. Ukupno za PH, ali zadnje Sljeme nam je pala kiša, a mi smo morali voziti na slikovima. Već na prvom oštrom lijevom zavoju smo se izvrtili te smo oprezno išli do cilja bez rizika. Nekih sat vremena kasnije staza je bila u puno boljem stanju te nas je Stanišić (koji je vozio sat vremena iza nas ) prestigao i pali smo na 4. mj. za PH. Šteta, ali sve u svemu, jako sam zadovoljan sa napredkom koji smo ostvarili. Mislim da možemo još napredovati, i to je odličan motiv za iduće utrke. Utrka je organizirana perfektno, kao i uvijek, bilo je i dosta gledatelja. Sada nam opet slijedi analiza odveženog i  priprema za idući rally u Mariboru.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments