Simon o predstojećem rallyju

Objavljeno u: 28/09/2007 - 10:42 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Tihomir Simon, vozac prvog R2 automobila u Prvenstvu Hrvatske u rallyju, spreman je za predstojeći Arboe Rally koji se održava ovaj vikend u Austriji. On će i ovaj rally nastupati sa suvozačem Tomislavom Pazmanom. Simon misli kako činjenica da je Arboe rally već drugi rally koji se ove sezone održava van granica naše države, ukazuje na krizu u domaćem sportu."Očito je kako postoji problem u komunikaciji na relaciji HAKS - organizatori. Nažalost, zbog toga dolazi da i oni sponzori koji bi htjeli ulagati u automobilizam odustaju jer vide kakvo je stanje kod nas. Mislim kako je krajnje vrijeme da se nešto promijeni, ipak se mi svi rallyjaši natječemo u Prvenstvu Hrvatske", naglasio je Simon.

Simon kaže kako je sam rally, gledano sa sportske strane, njemu ugodno iznenađenje. "Rally je odličan, sviđa mi se raznovrsna konfiguracija brzinaca i podloge. Koeficijent je 1.5, što znači da je svaki bod dragocjen", istaknuo je Simon. Dodao je kako je njemu i njegovom suvozaču u njihovom Citroenu C2 R2 primarni cilj završiti rally i osvojiti što je više bodova moguće. "Konkurencija je mala, ali je snažna, stoga doći do bodova neće biti nimalo lako", a dodao je i kako su organizacija te prijem hrvatskih natjecatelja odlični.

Sponzori posade Simon-Pazman  ove sezone su Unicredit Leasing, Citroen Hrvatska, Generali osiguranje, Auto Hrvatska, Promotehna, Fuchs, Pelmen, Elektrosklop.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments