Simon o predstojećem rallyju

Objavljeno u: 28/09/2007 - 10:42 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Tihomir Simon, vozac prvog R2 automobila u Prvenstvu Hrvatske u rallyju, spreman je za predstojeći Arboe Rally koji se održava ovaj vikend u Austriji. On će i ovaj rally nastupati sa suvozačem Tomislavom Pazmanom. Simon misli kako činjenica da je Arboe rally već drugi rally koji se ove sezone održava van granica naše države, ukazuje na krizu u domaćem sportu."Očito je kako postoji problem u komunikaciji na relaciji HAKS - organizatori. Nažalost, zbog toga dolazi da i oni sponzori koji bi htjeli ulagati u automobilizam odustaju jer vide kakvo je stanje kod nas. Mislim kako je krajnje vrijeme da se nešto promijeni, ipak se mi svi rallyjaši natječemo u Prvenstvu Hrvatske", naglasio je Simon.

Simon kaže kako je sam rally, gledano sa sportske strane, njemu ugodno iznenađenje. "Rally je odličan, sviđa mi se raznovrsna konfiguracija brzinaca i podloge. Koeficijent je 1.5, što znači da je svaki bod dragocjen", istaknuo je Simon. Dodao je kako je njemu i njegovom suvozaču u njihovom Citroenu C2 R2 primarni cilj završiti rally i osvojiti što je više bodova moguće. "Konkurencija je mala, ali je snažna, stoga doći do bodova neće biti nimalo lako", a dodao je i kako su organizacija te prijem hrvatskih natjecatelja odlični.

Sponzori posade Simon-Pazman  ove sezone su Unicredit Leasing, Citroen Hrvatska, Generali osiguranje, Auto Hrvatska, Promotehna, Fuchs, Pelmen, Elektrosklop.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments