Crnojević i Maretić pobjednici Rallyja Poreč


Danas je očito bio dan u kojem se sve poklopilo za zagrebačku rally posadu Crnojević - Maretić; od samog početka etape nametnuli su jak tempo i do kraja ralljya kontrolirali vodstvo te stigli do pobjede. Obzirom da je ovo prva sezona u kojoj nastupaju u automobilu s četiri pogonska kotača i turbobenzinskim motorom uspjeh u Poreču dodatno dobija na značaju. Pohvale na račun Crnojevićeve vožnje stižu i od izravnih konkurenata, koji su, pak, bili uključeni u borbe za preostale pozicije u poretku, a za koje se vodio pravi rat između hrvatskih, slovenskih i mađarskih rallyjaša.Rally u Poreču još je jednom potvrdio da je vrlo atraktivno natjecanje, kako za gledatelje tako i za vozače. Premda nije tipično rally natjecanje s vrlo dugim brzincima posjeduje dovoljno izazova da vozači imaju pune ruke posla. Tako se Jura Šebalj na cilju rallyja osvrnuo na činjenicu da su cijeli dan vozili s automobilom koji je postepeno gubio na snazi, ali riskantnom vožnjom probali su nadoknaditi manjak snage u motoru pri čemu su se pošteno naradili.

Pobjednik Siniša Crnojević po završetku rallyja kazao je da mu se na početku etape činilo da je konkurencija malo zaspala, ali kako je etapa odmicala shvatio je da ima odlično pripremljen automobil, da mu skliski zavoji u potpunosti odgovaraju, a drugi prolazak stazom Mugeba stvorio je odlučujuću prednost. "Bilo je samo bitno ne izgubiti sve na zadnjem ispitu na koji smo krenuli bez 'reflektora' iako je već bio sumrak na stazi. Izgubili smo 8 sekundi, ali je prednost bila dovoljno velika da dođemo do pobjede. Prezadovoljni smo i nadamo se da ćemo nastaviti ovim tempom i na budućim rallyjima", zaključio je Siniša.

Posebno neizvjesno bilo je u borbi za treće mjesto, koju su do posljednjih metara staze vodili Ivan Goran Čibej sa suvozačem Darkom Karanovićem te slovenski rallyjaši Tomaž Kaučič i Peter Zorenč. Na koncu je posljednju stepenicu pobjedničkog postolja ipak izborio Čibej te tako zaokružio dominantan nastup hrvatskih rallyjaša na pretposljednjem rallyju sezone Prvenstva Hrvatske.

REZULTATI RALLYJA


You have no rights to post comments