Izjava pobjedničke posade Crnojević-MaretićPosada Siniša Crnojević - Martina Maretić na Rallyju Poreč ostvarila je svoju prvu pobjedu u ukupnom plasmanu u karijeri. "Napokon!!! Nakon 10 godina utrkivanja pobjeda u generalci. Presretan sam i prezadovoljan. Nisam očekivao ovakav rasplet. Kroz cijelu utrku smo čekali da nas netko probudi iz sna. Ovaj rezultat je plod rada cijele godine, tijekom koje smo se polako privikavali na brzinu Mitsubishija, a najviše na potpuno drugačiji koncept pogona na 4 kotača. Nakon prošle utrke u Austriji te velikog nezadovoljstva zbog presporog početka i gubitka bodova, već sam bio lud od nalaženja načina kako se ubrzati od početka. Za ovu utrku smo Šebalj i ja organizirali zajednički shakedown da se malo priviknemo na brzinu, ali nakon što nam je naš mjenjač ispustio ulje pod kotač u zavoju zbog čega smo skoro izletjeli, te Jurine otvorene haube i razbijenog prednjeg stakla, nakon svega par kilometara smo odustali od nastavka. Mitsue smo popravili i čekali petak."


foto: Mario Pavlović

"Nakon prvog brzinca u petak i 4. mj. u generalci mislili smo da je to slučajno i da svi spavaju. Pošto nismo imali dodatna svjetla za ovu utrku, na brzincu na parkingu smo pali na 8 mj. Subotnje vedro jutro nam je olakšalo izbor guma i startali smo prvu Mugebu neopterećeni. Već nakon par zavoja i spoznaje da naš Mitsubishi radi ono što hoću i da se s njim mogu kontrolirano zanositi i igrati, opuštam se i uživam u skliskim i brzim zavojima. Dolaskom na cilj čekamo naše vrijeme da vidimo koliko gubimo u odnosu na konkurenciju, ali suci na cilju više puta provjeravaju naše vrijeme ne vjerujući da startni broj 11 ima najbrži prolaz. Mislim da je nama bilo još nevjerovatnije da smo brži i od Šebalja i Šaškina i Čibeja i Kaučića i ne znam koga više…  Nakon početne euforije misleći da su se možda malo konkurenti ohladili i išli oprezno, te da će nas na slijedećim brzincima pregaziti, dolazimo do cilja BI Kanfanar i vidimo da opet imamo prvo vrijeme. Zaključujemo da se sa nama netko šali i da je pitanju nekakva greška. Slijedeći BI Tinjan ponovno ista slika na cilju. Prvo vrijeme. Gledamo na upisu gdje je skrivena kamera i hrpa ljudi koja će iskočiti iz grma da nam se smiju…
Dolaskom u servis vidimo da ima još začuđenih lica. Svi gledaju naš auto i traže nekakve nepodopštine.""Nakon toga dolazi ponovo Mugeba i pokazivanje prave situacije. Sada je staza još skliskija i uspijevam povezivati zavoje klizeći sa zadnjim krajem. Taj brzinac sam stvarno uživao, i vrijeme je pokazalo brži prolaz za 14 sec, te smo bili brži za 5,2 sec od najbližeg konkurenta. Tu smo shvatili da više nema šale, nema skrivenih kamera i slično, te da moramo nastaviti ići što brže. Kako su prva dva ispita kasnila skoro 20 min, znali smo da će zadnji BI biti vožen po mraku, a kako nemamo dodatna svjetla, na njemu možemo izgubiti svu prednost i pasti na 5. poziciju. Plan je bio, ne planirati nego gas do kraja. Bilo je napeto cijeli dan, i mala greška kao okretanje na stazi ili prekasno kočenje znači veliki gubitak. Isto tako borba za drugo mjesto između Šebalja, Kaučića, Čibeja i Szilagyia je značila da i oni stišću gas do kraja. Uspjeli smo doći do zadnjeg BI Gradina sa 17 sec prednosti i bilo je potrebno doći do cilja bez greške i uzeti lovorike. Bilo je na njemu i preforsiranja zbog slabog osvjetljenja i taktiziranja kroz brze zavoje. Toliko misli na BI nisam još doživio, od toga što bi svi mislili da sad izgubimo, do načina kako proslaviti pobjedu. Ali nakon prolaska kroz cilj i gubitka od 8 sec od Šebalja i 10 od Čibeja, shvaćamo da smo uspjeli. Nismo se nikako mogli pripremiti na tako nešto. Svi vam čestitaju, traže izjave, fotografiraju, mašu… Čini mi se kao da je i njima jasno koliko smo truda i volje uložili. Hvala svima na podršci uz stazu, čestitkama i hvala sponzorima koji su vjerovali u nas, od INA-e, Automehanike Jaković, Motor-dihta, VK energyja, Globaldizajna, Shakea, Sabelta, Allianza."

"Sada slijedi kratki odmor, upoznavanje sa stazom u Pićnu ovaj vikend i ponovo juriš na što bolji rezultat za 10 dana. Pošto se zahuktala borba za prvaka države između Čibeja, Šebalja i nas, te Kaučića i Šebalja za MOPH, pozivam sve da dođu u okolicu Pazina da pogledaju jurnjavu."

You have no rights to post comments