Simon: "Auto ima nešto protiv mene"

Objavljeno u: 15/11/2007 - 11:02 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Posada Tihomir Simon/Tomislav Pazman  u  Citroenu C2R2 ove godine nema sreće s automobilom. Tako je njihov slab rezultat na rallyju u Poreču rezultat problema s Citroenom kojeg priprema Target Motorsport. Simon je uputio čestitke Siniši Crnojeviću i Martini Maretić na ostvarenom rezultatu. Simon kaže kako su se on i Pazman stvarno veselili ovom rallyju, na kojem mu je bio izuzetan gušt voziti, te kako po njemu brzinci poput Gradine spadaju u najbolje u našem prvenstvu. Međutim, navodi kako su ga problemi s automobilom opet spriječili da ostvari rezultat kakav je htio."Očito da C2R2 ove sezone ima nešto protiv mene. Već na dolasku na startnu rampu mi je digao živce jer je samoinicijativno držao lergas na 5000 o/min, a blokadu na 5800 o/min. Tako smo "odšepali" kroz prva dva brzinca u petak. Navečer su dečki iz Target Motorsporta rastavili sve na proste faktore, promijenili kompjuter i sve što je trebalo po njihovom sudu," rekao je Simon.

Naglasio je kako su se problemi nastavili odmah drugi dan. "Ujutro smo puni optimizma krenuli na prvu Mugebu, sa autom koji je radio besprijekorno. Nakon što smo došli na sam start semafor je upalio zelenu lampicu , a C2R2 umjesto da krene na punom gasu, krepa na samoj startnoj crti, što je noćna mora svake posade," rekao je Simon. Dodao je kako je krenuo nakon 17 minuta traženja konektora koji se odspojio, a ostvario je vrijeme od preko 23 minute. "S tim vremenom ostali smo na posljednjem mjestu, te smo se dali u "borbu"  za predzadnjim koji nam je bježao "samo" 10 minuta. Tako nam se cijeli rally pretvorio u najskuplji mogući trening, s pristojnim vremenima. Obzirom da nam je auto krepao već četvrti put ove sezone Pazman i ja se čudimo ako sve radi kako treba. Najblaže rečeno, Target ima problem sa pouzdanosti auta koje spremaju," rezimirao je situaciju Simon.

Dodao je kako su se na kraju našli na trećem mjestu klase A6 i dobili "kantu". Valjda za utjehu, rekao je. "Pred nama je Pićan i sve što želim je da se suvozač i ja čudom čudimo kako će nam C2R2 raditi bez greške.Ah, pustih li snova," rezignirano je rekao Simon.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments