Kaučič i Šebalj podijelili Prvenstvo Hrvatske

Objavljeno u: 24/11/2007 - 17:24 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Samo 3,2 sekunde prednosti ostale su Kaučiču i Zorenču na cilju zadnjeg, osmog brzinskog ispita Opatijskog Rallyja, čime su Slovenci ujedno potvrdili titulu osvajača Otvorenog prvenstva Hrvatske dok je "domaće" PH pripalo Šebalju i Klincu. Unatoč pritisku koji je posada Šebalj - Klinc neprestano vršila na Kaučiča i Zorenča slovenski se dvojac nije predavao, do zadnjih metara Šušnjevice odlučno su držali tempo te naposlijetku došli do drugog mjesta na tom brzinskom ispitu, zakasnivši za Šebaljem i Klincom 2,1 sekundu. Ipak, kako su na BI 8 Kaučič i Zorenč krenuli s 5 sekundi viška ostalo je dovoljno sekundi za pobjedu i obranu naslova Prvaka Hrvatske u konkurenciji Međunarodnog otvorenog prvenstva.Šebalju i Klincu umalo je izmakla titula prvaka u konkurenciji nacionalnog Prvenstva Hrvatske. Ivan Goran Čibej i Darko Karanović prije nastupa na zadnjem rallyju imali su 4 boda prednosti ispred Šebalja i Klinca u ukupnom poretku Prvenstva. Pobjedom Šebalja u konkurenciji PH u Opatiji ta je razlika smanjena na dva boda, no kako se pravilnikom HAKS-a računaju bodovi sa 5 od ukupno 6 rallyja obje posade imaju isti broj bodova, a čime titula odlazi u ruke Šebalju i Klincu obzirom na veći broj pobjeda.

Treće mjesto na zadnjem ispitu pripalo je pobjednicima Rallyja Poreč, posadi Siniša Crnojević - Martina Maretić, a koji su u ukupnom poretku zauzeli četvrto mjesto iza trećeplasiranog Čibeja i Karanovića.
 

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments