Šebalj: "Propustili smo dobru šansu"

Objavljeno u: 24/11/2007 - 19:19 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Juraj Šebalj:

Krajnjim rezultatom sam zadovoljan, ali propustio sam dobru šansu za pobjedu. Prekasno sam se 'probudio', ne jutros, nego za vrijeme rallyja. Nisam imao dobar osjećaj za auto i previše sam filozofirao s gumama. Naime kiša je čitavo vrijeme visila negdje u zraku i bilo je pitanje trena hoće li pasti. Imao sam dvije kišne gume u prtljažniku i dvije intermedije na stražnjim kotačima. Uglavnom, moja glupost i moja greška jer je tijekom cijelog rallya ispalo suho. Nikako nisam mogao ući u pravi ritam. Nekoliko puta tijekom relija sam pokušao ići brže, ali danas nije išlo.I kako se bližio kraj utrke postali smo svjesni da tih 8 sekundi više nećemo moći nadoknaditi, jer smo na Šušnjevici u kontra smjeru koja mi nije nikako odgovarala izgubili skoro 6 sekundi. Tu sam bio svjestan da bi Kaučič jedino morao pogriješiti da bih mogao doći ispred njega. Kad sam konačno stavio i prave gume "stisnuo" sam i uspio nadoknaditi 5 sekundi. Na kraju je ostalo još tih 3,2 sekunde koji su bili nenadoknadivi za mene. Posljednja dva brzinca sam vozio stvarno kako treba, no bilo je prekasno.  Kaučič je danas bio bolji i ja mu od srca čestitam. Pohvala ide Čibeju i Crnojeviću. Bili su jako brzi iza mene. Čibej se počeo voziti izuzetno brzo. Na obojicu će se iduće godine morati jako, jako računati u borbi za vrh. I to je odlično za naše prvenstvo.

Uglavnom, prvaci smo Hrvatske i drugi u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske. Dobra, kvalitetna sezona. Ovo nam je jedna od najboljih sezona do sada.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments