Šebalj: "Propustili smo dobru šansu"

Objavljeno u: 24/11/2007 - 19:19 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Juraj Šebalj:

Krajnjim rezultatom sam zadovoljan, ali propustio sam dobru šansu za pobjedu. Prekasno sam se 'probudio', ne jutros, nego za vrijeme rallyja. Nisam imao dobar osjećaj za auto i previše sam filozofirao s gumama. Naime kiša je čitavo vrijeme visila negdje u zraku i bilo je pitanje trena hoće li pasti. Imao sam dvije kišne gume u prtljažniku i dvije intermedije na stražnjim kotačima. Uglavnom, moja glupost i moja greška jer je tijekom cijelog rallya ispalo suho. Nikako nisam mogao ući u pravi ritam. Nekoliko puta tijekom relija sam pokušao ići brže, ali danas nije išlo.I kako se bližio kraj utrke postali smo svjesni da tih 8 sekundi više nećemo moći nadoknaditi, jer smo na Šušnjevici u kontra smjeru koja mi nije nikako odgovarala izgubili skoro 6 sekundi. Tu sam bio svjestan da bi Kaučič jedino morao pogriješiti da bih mogao doći ispred njega. Kad sam konačno stavio i prave gume "stisnuo" sam i uspio nadoknaditi 5 sekundi. Na kraju je ostalo još tih 3,2 sekunde koji su bili nenadoknadivi za mene. Posljednja dva brzinca sam vozio stvarno kako treba, no bilo je prekasno.  Kaučič je danas bio bolji i ja mu od srca čestitam. Pohvala ide Čibeju i Crnojeviću. Bili su jako brzi iza mene. Čibej se počeo voziti izuzetno brzo. Na obojicu će se iduće godine morati jako, jako računati u borbi za vrh. I to je odlično za naše prvenstvo.

Uglavnom, prvaci smo Hrvatske i drugi u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske. Dobra, kvalitetna sezona. Ovo nam je jedna od najboljih sezona do sada.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments