Čibej/Karanović:"Sezona vrhunskih borbi"

Objavljeno u: 26/11/2007 - 12:57 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Gotovo. Kraj za 2007. Ali kakav kraj? Triler kakvog je publika samo poželjeti mogla. Slično kao prošle godine, ali ovaj puta uz, za klasu, jači tempo. A svi znamo koliko je rally u Pićnu zahtijevan pogotovo ako je i loše vrijeme kao što je ovog puta bilo. Naoko izgleda jednostavno i kratko, ali je prepun tehničkih zamki. Prve čestitike idu pobjednicima, posadi Kaučić-Zorenč, ali i posadi Šebalj-Klinc za osvojene naslove. Obje su posade pokazale vrhunske domete u vožnji pa su na kraju nijanse odlučile i ponovno dale prednost Mariborčanima. Ali zapamtite, obraniti naslov je puno teže od njegovog osvajanja i njihov je napredak više nego očit. Isto tako je jasno da je izbivanje s domaće scene posadi Šebalj-Klinc donijelo nenadoknadiv zaostatak i unatoč neupitnoj kvaliteti nije se moglo više. No, po meni je najveći dobitak ove sezone, a ujedno i za hrvatski rally sport, podatak da su razlike vremena drugih posada za gornjim pobjednicima svedene na uzbudljivo male vrijednosti pa sada, s tradicionalno dvije, tri "strane" posade, čak desetak vozača u svakoj utrci može do pobjede. Poreč je najbolji primjer za to, a i u Pićnu smo Crnojević i ja u nekim brzincima bili u sekundu s pobjednicima. Ovdje želim posebno naglasiti Crnojevićev potencijal i napredak.Kao što smo već rekli Darko i ja nismo bili opterećeni bodovima i naslovima već smo u netom završenoj sezoni imali zadaću napredovati u smanjivanju razlika za pobjednicima i stjecati iskustvo koje nam zbog malog broja odvoženih utrka nedostaje.

Rekli smo, ako pri tom dođe i nekakav rezultat onda će to samo biti još veći motiv. Ne krijemo zadovoljstvo, jer smo to i uspjeli, ali i nestrpljenje, jer smo svjesni da smo mogli i bolje. Inače, točno prije dvije godine, upravo smo u Pićnu debitirali u rally sportu.

Koristimo priliku čestitati i pobjednicima u drugim klasama i zaželjeti im novih uspjeha, a svim rallyjašima puno ili više sreće u novoj sezoni 2008.

Isto tako naglašavamo te se zahvaljujemo ljudima koji su neposredno bili uz nas i bez kojih ova sezona ne bi bila moguća: gospodinu Nenadu Lončariću i njegovom timu: Tomici Mikuliću, Mladenu Lisici, Tomici Šobaku, Stjepanu Pasanecu i Robertu Vinkoviću na sveukupnoj potpori, gospodinu Nenadu Puziću na nesebičnom sudjelovanju u provedbi naše sezone i, naravno, vjernoj publici, s nadom da smo opravdali njihovo povjerenje i zaslužili dobre ocjene.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments