Čibej/Karanović:"Sezona vrhunskih borbi"


Gotovo. Kraj za 2007. Ali kakav kraj? Triler kakvog je publika samo poželjeti mogla. Slično kao prošle godine, ali ovaj puta uz, za klasu, jači tempo. A svi znamo koliko je rally u Pićnu zahtijevan pogotovo ako je i loše vrijeme kao što je ovog puta bilo. Naoko izgleda jednostavno i kratko, ali je prepun tehničkih zamki. Prve čestitike idu pobjednicima, posadi Kaučić-Zorenč, ali i posadi Šebalj-Klinc za osvojene naslove. Obje su posade pokazale vrhunske domete u vožnji pa su na kraju nijanse odlučile i ponovno dale prednost Mariborčanima. Ali zapamtite, obraniti naslov je puno teže od njegovog osvajanja i njihov je napredak više nego očit. Isto tako je jasno da je izbivanje s domaće scene posadi Šebalj-Klinc donijelo nenadoknadiv zaostatak i unatoč neupitnoj kvaliteti nije se moglo više. No, po meni je najveći dobitak ove sezone, a ujedno i za hrvatski rally sport, podatak da su razlike vremena drugih posada za gornjim pobjednicima svedene na uzbudljivo male vrijednosti pa sada, s tradicionalno dvije, tri "strane" posade, čak desetak vozača u svakoj utrci može do pobjede. Poreč je najbolji primjer za to, a i u Pićnu smo Crnojević i ja u nekim brzincima bili u sekundu s pobjednicima. Ovdje želim posebno naglasiti Crnojevićev potencijal i napredak.Kao što smo već rekli Darko i ja nismo bili opterećeni bodovima i naslovima već smo u netom završenoj sezoni imali zadaću napredovati u smanjivanju razlika za pobjednicima i stjecati iskustvo koje nam zbog malog broja odvoženih utrka nedostaje.

Rekli smo, ako pri tom dođe i nekakav rezultat onda će to samo biti još veći motiv. Ne krijemo zadovoljstvo, jer smo to i uspjeli, ali i nestrpljenje, jer smo svjesni da smo mogli i bolje. Inače, točno prije dvije godine, upravo smo u Pićnu debitirali u rally sportu.

Koristimo priliku čestitati i pobjednicima u drugim klasama i zaželjeti im novih uspjeha, a svim rallyjašima puno ili više sreće u novoj sezoni 2008.

Isto tako naglašavamo te se zahvaljujemo ljudima koji su neposredno bili uz nas i bez kojih ova sezona ne bi bila moguća: gospodinu Nenadu Lončariću i njegovom timu: Tomici Mikuliću, Mladenu Lisici, Tomici Šobaku, Stjepanu Pasanecu i Robertu Vinkoviću na sveukupnoj potpori, gospodinu Nenadu Puziću na nesebičnom sudjelovanju u provedbi naše sezone i, naravno, vjernoj publici, s nadom da smo opravdali njihovo povjerenje i zaslužili dobre ocjene.

You have no rights to post comments