Predstavljen 35. Croatia delta rally

Objavljeno u: 26/03/2008 - 23:32 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Danas je u Hotelu Sheraton u Zagrebu, predstavljen 35. Croatia delta rally. Rally su predstavili predsjednik AK Delta Drago Šavora,  direktor Croatia delta rallyja Slaven Dedić, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Branko Jordanić. Prisutnima se obratio i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Stipan Matoš.Croatia delta rally tradicionalno se održava pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Veliku podršku natjecanju i ove godine daje Grad Zagreb te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Rallyja. Također, kao i prethodnih godina, podršku ovom projektu dali su i Hrvatski auto i karting savez te Zagrebački športski savez.

35. Croatia delta rally održavat će se u razdoblju od 22. do 24. svibnja 2008. godine. Utrka će tradicionalno startati s Trga bana Jelačića, gdje će biti i ceremonijalni završetak Rallyja. Rally će se i ove godine voziti po atraktivnim i zahtjevnim stazama u bližoj okolici Zagreba, Medvednici, Žumberku, Plešivici i Hrvatskom zagorju.

Osim centralnog događaja, 35. Croatia delta rallyja, u sklopu ove tradicionalne međunarodne sportske priredbe održat će se i programi namijenjeni zabavi građana, kao i poticanju interesa šire publike za praćenje automobilističkog sporta – „Dječji rally“ i „Rally Grad“.

“Croatia delta rally”  najstarije je, najteže i najpopularnije automobilističko natjecanje u Republici Hrvatskoj, utemeljeno 1974. godine od tadašnjeg organizatora Auto moto društva „INA“ iz Zagreba.

Ovo natjecanje, po mnogim ocjenama jedno od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe, 1991. godine dobilo je status europskog natjecanja - prihvaćanjem višegodišnje kandidature od strane Međunarodne automobilske federacije FIA. Uspinjanje na međunarodnoj ljestvici FIA-e nastavilo se i slijedećih godina, a prošle je godine natjecanje uvršteno u skupinu deset najznačajnijih natjecanja za Europsko rally prvenstvo. Ovo priznanje znači još jednu veliku međunarodnu sportsku priredbu za Zagreb i Hrvatsku.

„Trideset i peti rođendan delta će proslaviti u „novom ruhu“ skrojenom od brojnih organizacijskih iskoraka, novih suradnika i još većeg entuzijazma svih uključenih u projekt. Upravo zahvaljujući radu i trudu svih uključenih ove smo godine spremni odgovoriti na nove izazove i ostvariti viziju Croatia delta rallyja kao utrke Svjetskog rally prvenstva. “ ovom je prilikom istaknuo potpredsjednik Organizacijskog odbora Croatia delta rallyja Drago Šavora.
 

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments