Predstavljen 35. Croatia delta rally


Danas je u Hotelu Sheraton u Zagrebu, predstavljen 35. Croatia delta rally. Rally su predstavili predsjednik AK Delta Drago Šavora,  direktor Croatia delta rallyja Slaven Dedić, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Branko Jordanić. Prisutnima se obratio i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Stipan Matoš.Croatia delta rally tradicionalno se održava pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Veliku podršku natjecanju i ove godine daje Grad Zagreb te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Rallyja. Također, kao i prethodnih godina, podršku ovom projektu dali su i Hrvatski auto i karting savez te Zagrebački športski savez.

35. Croatia delta rally održavat će se u razdoblju od 22. do 24. svibnja 2008. godine. Utrka će tradicionalno startati s Trga bana Jelačića, gdje će biti i ceremonijalni završetak Rallyja. Rally će se i ove godine voziti po atraktivnim i zahtjevnim stazama u bližoj okolici Zagreba, Medvednici, Žumberku, Plešivici i Hrvatskom zagorju.

Osim centralnog događaja, 35. Croatia delta rallyja, u sklopu ove tradicionalne međunarodne sportske priredbe održat će se i programi namijenjeni zabavi građana, kao i poticanju interesa šire publike za praćenje automobilističkog sporta – „Dječji rally“ i „Rally Grad“.

“Croatia delta rally”  najstarije je, najteže i najpopularnije automobilističko natjecanje u Republici Hrvatskoj, utemeljeno 1974. godine od tadašnjeg organizatora Auto moto društva „INA“ iz Zagreba.

Ovo natjecanje, po mnogim ocjenama jedno od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe, 1991. godine dobilo je status europskog natjecanja - prihvaćanjem višegodišnje kandidature od strane Međunarodne automobilske federacije FIA. Uspinjanje na međunarodnoj ljestvici FIA-e nastavilo se i slijedećih godina, a prošle je godine natjecanje uvršteno u skupinu deset najznačajnijih natjecanja za Europsko rally prvenstvo. Ovo priznanje znači još jednu veliku međunarodnu sportsku priredbu za Zagreb i Hrvatsku.

„Trideset i peti rođendan delta će proslaviti u „novom ruhu“ skrojenom od brojnih organizacijskih iskoraka, novih suradnika i još većeg entuzijazma svih uključenih u projekt. Upravo zahvaljujući radu i trudu svih uključenih ove smo godine spremni odgovoriti na nove izazove i ostvariti viziju Croatia delta rallyja kao utrke Svjetskog rally prvenstva. “ ovom je prilikom istaknuo potpredsjednik Organizacijskog odbora Croatia delta rallyja Drago Šavora.
 

You have no rights to post comments