Završene posljednje pripreme za 35. Deltu

Objavljeno u: 19/05/2008 - 15:02 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Danas su u prostoru Auto centra Suzuki Pupek u Zagrebu predsjednik Auto kluba Delta Drago Šavora i direktor tvrtke Pupek d.o.o. potpisali ugovor o pokroviteljstvu prema kojem će Pupek d.o.o. Klubu osigurati Suzuki vozila za sve planirane projekte u organizaciji Kluba u razdoblju sljedeće četiri godine."Pupek d.o.o. je, prepoznavši  vrijednost i rezultate rada Auto kluba Delta, odlučio na svoj način dati potporu projektima u njihovoj organizaciji. Veseli nas što ćemo tako i mi postati dio najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Republici Hrvatskoj, INA Croatia delta rallyja", izjavio je ovom prilikom direktor tvrtke g. Mario Pupek.

Ovih su dana i posljednje pripreme za 35. INA Croatia delta rally privedene kraju. Delta Rally i ove je godine izazov za vozače. Ukupna dužina itinerera iznosi  833,00 km, dok se u tri dana vozi 15 brzinskih ispita ukupne dužine 280,28 km. Trodnevna utrka započinje ceremonijalnim startom na Trgu bana Jelačića u četvrtak 22. svibnja 2008. godine u 16 sati kada su na rasporedu brzinski ispiti na novoj lokaciji kod Pila. U petak slijede lokacije Okić, Plešivica i Budinjak, a u 18.30 sati starta brzinski ispit na Bundeku. Finalni dan je subota, kada su na rasporedu dva kruga po tri brzinska ispita: Laz, Samci i Sljeme, a utrka završava na Trgu bana Jelačića u 17 sati.

Na utrku se prijavilo 60 posada od kojih se 59 natječe u europskoj konkurenciji. Osim prošlogodišnjeg pobjednika Juraja Šebalja u automobilu Mitsubishi Lancer Evo IX, među prijavljenima je još šest vozača sa FIA B prioritetom.INA Croatia delta rally ove se godine održava jubilarni tridesetipeti put, a boduje se FIA Europsko rally prvenstvo, Rally prvenstvo srednjeeuropske zone, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske u auto-rally športu te Državno prvenstvo Republike Hrvatske u rallyju.

INA Croatia delta rally tradicionalno se održava pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Veliku podršku natjecanju i ove godine daje Grad Zagreb te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Rallyja. Također, kao i prethodnih godina, podršku ovom projektu dali su i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski auto i karting savez te Zagrebački športski savez.

Osim centralnog događaja, 35. INA Croatia delta rally-a, u sklopu ove tradicionalne međunarodne sportske priredbe održat će se i program namijenjen zabavi građana, kao i poticanju interesa šire publike za praćenje automobilističkog sporta. Nakon „brzinca“ na Bundeku ljubitelji automobila pozvani su na događanja ispred Upravne zgrade INA-e.OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETA
ZBOG ODRŽAVANJA „35. INA CROATIA DELTA RALLY-JA”
 
 

U srijedu 21. svibnja 2008.g.

Zatvaranje za javni promet ceste na području Grada Samobora od  Stražnika preko Otruševca do Velike Jazbine, od 12.00 do 17.00 sati, radi odvijanja službenog treninga (“shakedowna”) .  

U petak, 23. svibnja 2008.g.


1. Zatvaranje za javni promet ceste: Drežnik Podokićki – Svet Martin pod Okićem – Molvice - Kladje, od 09.30 do 16,30 sati radi odvijanja brzinskih ispita BI-3,6 "OKIĆ" u dužini od 10,63 km. Obilazna prometnica je: Klinča Sela - Rakov Potok - Sv. Nedjelja – Samobor i obratno   

2. Zatvaranje za javni promet ceste: Samobor (Anindol) – Cerje – Manja Vas – Plešivica, od 10,00 do 17,00 sati radi odvijanja brzinskih ispita BI-4 i 7 "PLEŠIVICA" u dužini od 14,93 km. Obilazna prometnica je: Samobor – Rakov Potok – Jastrebarsko – Donja Reka i obratno.

3. Zatvaranje za javni promet ceste: Gjurkovo selo – Hartje – Petričko selo – Budinjak  - Poklek –Stojdraga - Gabrovica, od 11,00 do 18.00 sati radi odvijanja brzinskih ispita BI-5 i 8  "BUDINJAK" u dužini od 32,79 km. Obilazna prometnica je: Budinjak  - Jarušje - Grdanjci i obratno.

4. Zatvaranje za javni promet Ulice Jozsefa Antalla, od ulaska u parkiralište Konzuma iz smjera zapada do Avenije Većeslava Holjevca na istoku, servisne prometnice uz istočnu ogradu Zagrebačkog Velesajma do Avenije Dubrovnik, prometnice i parkirališta sjeverno i zapadno od poslovne zgrade INE, Avenije Većeslava Holjevca od Avenije Dubrovnik do Slavonske avenije, ulice Bundek od Motela Zagreb do Avenije Većeslava Holjevca, radi odvijanja brzinskog ispita BI-9 “BUNDEK” u dužini od 06,64 km i to u vremenu od 17.00 do 21.00 sata. Obilazni smjerovi su: Jadranski most i Most mladosti. 
 
  
U subotu, 24. svibnja 2008.g.

1.  Zatvaranje za javni promet ceste: Gornja Planina - Laz – Podgorje Bistričko - Moravče, od 07.30 do 14.30 radi odvijanja brzinskih ispita BI-10 i 13 „LAZ“ u dužini od 20,24 km. Obilazna prometnica je: Zelina - Marija Bistrica i obratno.

2. Zatvaranje za javni promet ceste: Hum Bistrički – Gusakovec – Samci, od 09.00 do 16.00 sati radi odvijanja bzinskih ispita BI 11 i 14 „SAMCI“ u dužini od 09.30. Obilazna prometnica je: Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Bedekovčina – Gornja Stubica i obrnuto.

3. Zatvaranje za javni promet: sljemenska cesta Pila – Hunjka – Sljeme – Šestine, od 09.00 do 16.00 sati, radi odvijanja brzinskog ispita BI 12 i 15 „SLJEME“ u dužini od 23,75 km. Obilazna prometnica je: Stubičke Toplice – Zagreb i obrnuto


Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments