Završene posljednje pripreme za 35. Deltu


Danas su u prostoru Auto centra Suzuki Pupek u Zagrebu predsjednik Auto kluba Delta Drago Šavora i direktor tvrtke Pupek d.o.o. potpisali ugovor o pokroviteljstvu prema kojem će Pupek d.o.o. Klubu osigurati Suzuki vozila za sve planirane projekte u organizaciji Kluba u razdoblju sljedeće četiri godine."Pupek d.o.o. je, prepoznavši  vrijednost i rezultate rada Auto kluba Delta, odlučio na svoj način dati potporu projektima u njihovoj organizaciji. Veseli nas što ćemo tako i mi postati dio najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Republici Hrvatskoj, INA Croatia delta rallyja", izjavio je ovom prilikom direktor tvrtke g. Mario Pupek.

Ovih su dana i posljednje pripreme za 35. INA Croatia delta rally privedene kraju. Delta Rally i ove je godine izazov za vozače. Ukupna dužina itinerera iznosi  833,00 km, dok se u tri dana vozi 15 brzinskih ispita ukupne dužine 280,28 km. Trodnevna utrka započinje ceremonijalnim startom na Trgu bana Jelačića u četvrtak 22. svibnja 2008. godine u 16 sati kada su na rasporedu brzinski ispiti na novoj lokaciji kod Pila. U petak slijede lokacije Okić, Plešivica i Budinjak, a u 18.30 sati starta brzinski ispit na Bundeku. Finalni dan je subota, kada su na rasporedu dva kruga po tri brzinska ispita: Laz, Samci i Sljeme, a utrka završava na Trgu bana Jelačića u 17 sati.

Na utrku se prijavilo 60 posada od kojih se 59 natječe u europskoj konkurenciji. Osim prošlogodišnjeg pobjednika Juraja Šebalja u automobilu Mitsubishi Lancer Evo IX, među prijavljenima je još šest vozača sa FIA B prioritetom.INA Croatia delta rally ove se godine održava jubilarni tridesetipeti put, a boduje se FIA Europsko rally prvenstvo, Rally prvenstvo srednjeeuropske zone, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske u auto-rally športu te Državno prvenstvo Republike Hrvatske u rallyju.

INA Croatia delta rally tradicionalno se održava pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Veliku podršku natjecanju i ove godine daje Grad Zagreb te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Rallyja. Također, kao i prethodnih godina, podršku ovom projektu dali su i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski auto i karting savez te Zagrebački športski savez.

Osim centralnog događaja, 35. INA Croatia delta rally-a, u sklopu ove tradicionalne međunarodne sportske priredbe održat će se i program namijenjen zabavi građana, kao i poticanju interesa šire publike za praćenje automobilističkog sporta. Nakon „brzinca“ na Bundeku ljubitelji automobila pozvani su na događanja ispred Upravne zgrade INA-e.OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETA
ZBOG ODRŽAVANJA „35. INA CROATIA DELTA RALLY-JA”
 
 

U srijedu 21. svibnja 2008.g.

Zatvaranje za javni promet ceste na području Grada Samobora od  Stražnika preko Otruševca do Velike Jazbine, od 12.00 do 17.00 sati, radi odvijanja službenog treninga (“shakedowna”) .  

U petak, 23. svibnja 2008.g.


1. Zatvaranje za javni promet ceste: Drežnik Podokićki – Svet Martin pod Okićem – Molvice - Kladje, od 09.30 do 16,30 sati radi odvijanja brzinskih ispita BI-3,6 "OKIĆ" u dužini od 10,63 km. Obilazna prometnica je: Klinča Sela - Rakov Potok - Sv. Nedjelja – Samobor i obratno   

2. Zatvaranje za javni promet ceste: Samobor (Anindol) – Cerje – Manja Vas – Plešivica, od 10,00 do 17,00 sati radi odvijanja brzinskih ispita BI-4 i 7 "PLEŠIVICA" u dužini od 14,93 km. Obilazna prometnica je: Samobor – Rakov Potok – Jastrebarsko – Donja Reka i obratno.

3. Zatvaranje za javni promet ceste: Gjurkovo selo – Hartje – Petričko selo – Budinjak  - Poklek –Stojdraga - Gabrovica, od 11,00 do 18.00 sati radi odvijanja brzinskih ispita BI-5 i 8  "BUDINJAK" u dužini od 32,79 km. Obilazna prometnica je: Budinjak  - Jarušje - Grdanjci i obratno.

4. Zatvaranje za javni promet Ulice Jozsefa Antalla, od ulaska u parkiralište Konzuma iz smjera zapada do Avenije Većeslava Holjevca na istoku, servisne prometnice uz istočnu ogradu Zagrebačkog Velesajma do Avenije Dubrovnik, prometnice i parkirališta sjeverno i zapadno od poslovne zgrade INE, Avenije Većeslava Holjevca od Avenije Dubrovnik do Slavonske avenije, ulice Bundek od Motela Zagreb do Avenije Većeslava Holjevca, radi odvijanja brzinskog ispita BI-9 “BUNDEK” u dužini od 06,64 km i to u vremenu od 17.00 do 21.00 sata. Obilazni smjerovi su: Jadranski most i Most mladosti. 
 
  
U subotu, 24. svibnja 2008.g.

1.  Zatvaranje za javni promet ceste: Gornja Planina - Laz – Podgorje Bistričko - Moravče, od 07.30 do 14.30 radi odvijanja brzinskih ispita BI-10 i 13 „LAZ“ u dužini od 20,24 km. Obilazna prometnica je: Zelina - Marija Bistrica i obratno.

2. Zatvaranje za javni promet ceste: Hum Bistrički – Gusakovec – Samci, od 09.00 do 16.00 sati radi odvijanja bzinskih ispita BI 11 i 14 „SAMCI“ u dužini od 09.30. Obilazna prometnica je: Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Bedekovčina – Gornja Stubica i obrnuto.

3. Zatvaranje za javni promet: sljemenska cesta Pila – Hunjka – Sljeme – Šestine, od 09.00 do 16.00 sati, radi odvijanja brzinskog ispita BI 12 i 15 „SLJEME“ u dužini od 23,75 km. Obilazna prometnica je: Stubičke Toplice – Zagreb i obrnuto


You have no rights to post comments