Solowow još jednom najbrži


Michal Solowow ostvario je još jednu pobjedu na brzinskim ispitima ovogodišnje Delte najbrže odvozivši BI 6 na Okiću. Poljak je sa suvozačem Maciekom Baranom u Peugeotu 207 S2000 stazom ispita prošao za 5 minuta i 37,9 sekundi što je bilo 3,9 sekundi brže od Corrada Fontane i Renza Casazze u još jednom S2000 automobilu, Fiatu Grande Punto. Šest sekundi sporiji od Fontane bili su Turci Volkan Isik i Kaan Ozsenler.Peto mjesto na 6. ispitu pripalo je Juri Šebalju i Toniju Klincu, druga najbolja hrvatska posada na ovom ispitu bili su Ivan Goran Čibej i Nenad Puzić sa sedmim vremenom na BI 6. Tomaž Kaučič i Siniša Crnojević na BI 6 izgubili su popriličnu količinu vremena. Kaučič je od Solowowa bio sporiji 14,1, a Crnojević 16,5 sekundi.

U ukupnom poretku Solowow i dalje drži vodeću poziciju, no samo 5,2 sekunde koliko ga dijeli od drugoplasiranog Fontane nikako nije dovoljno za opuštanje. Trećeplasirani Isik kasni za vodećim 23,9 sekundi, a najbolje plasirana domaća posada Šebalj - Klinc nalazi se na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 40,5 sekundi za Solowowom.

Nakon prve polovice današnje etape u natjecanju više nema šest posada; posade Tomaš Pletka - Petr Novak i Krešimir Ravenščak - Miljenko Mirić odustale su zbog izlijetanja, a posade Zsolt Penzes - Andras Thurzo, Dražen Pigl - Damir Meznarić, Dino Stelmah - Karlo Bruči i Lana Sutlović - Anja Medved odustale su zbog tehničkih problema.

You have no rights to post comments