Corradu Fontani prolog i etapa

Objavljeno u: 23/05/2008 - 21:10 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Prvi natjecateljski dan 35. Delte završen je pobjedom Corrada Fontane na brzinskom ispitu Bundek na kojem nije došlo do većih promjena na vodećim pozicijama. Fontana je novozagrebački brzinski ispit u dužini od 7,68 kilometara odvozio za 5 minuta i 20,4 sekunde odnosno 1,6 sekundi brže od Michala Solowowa. Solowow i suvozač mu Maciej Baran nakon vrlo dobrih vožnji na žumberačkim ispitima ipak su nakon 2. Budinjaka ispustili iz ruku dotadašnje vodstvo i etapu okončali na drugom mjestu privremenog ukupnog poretka. Na sutrašnjih šest brzinaca Fontana kreće s prednošću od 13,1 sekunde ispred Solowowa.Vrlo dobar na Bundeku bio je Tomaž Kaučič sa suvozačem Peterom Zorenčem. Slovenci su ispit završili na trećem mjestu zakasnivši za pobjednikom nepunih 8 sekundi. Kaučič je ovim rezultatom obavio velik posao u nastojanju da dostigne i prestigne Juru Šebalja i Tonija Klinca. Hrvatska je posada prolog pored Zagrebačkog Velesajma završila na tek 7. mjestu pri čemu su od pobjednika Fontane bili sporiji točno 12 sekundi. Četiri sekunde gubitka u odnosu na Kaučiča smanjile su razmak između slovenske i hrvatske posade na svega 4,2 sekunde. U sadašnjoj situaciji upravo bi borbe za četvrto mjesto između Šebalja i Kaučiča te očekivani napad Solowowa na Fontanu mogle biti najzanimljivije na sutrašnjim ispitima koji se održavaju na obroncima Medvednice.

Prvi sutrašnji ispit vozi se na izmijenjenoj stazi nedaleko mjesta Laz, a prvo vozilo na startu će se pojaviti u 8 sati i 49 minuta.


Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments