Corradu Fontani prolog i etapa

Objavljeno u: 23/05/2008 - 21:10 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Prvi natjecateljski dan 35. Delte završen je pobjedom Corrada Fontane na brzinskom ispitu Bundek na kojem nije došlo do većih promjena na vodećim pozicijama. Fontana je novozagrebački brzinski ispit u dužini od 7,68 kilometara odvozio za 5 minuta i 20,4 sekunde odnosno 1,6 sekundi brže od Michala Solowowa. Solowow i suvozač mu Maciej Baran nakon vrlo dobrih vožnji na žumberačkim ispitima ipak su nakon 2. Budinjaka ispustili iz ruku dotadašnje vodstvo i etapu okončali na drugom mjestu privremenog ukupnog poretka. Na sutrašnjih šest brzinaca Fontana kreće s prednošću od 13,1 sekunde ispred Solowowa.Vrlo dobar na Bundeku bio je Tomaž Kaučič sa suvozačem Peterom Zorenčem. Slovenci su ispit završili na trećem mjestu zakasnivši za pobjednikom nepunih 8 sekundi. Kaučič je ovim rezultatom obavio velik posao u nastojanju da dostigne i prestigne Juru Šebalja i Tonija Klinca. Hrvatska je posada prolog pored Zagrebačkog Velesajma završila na tek 7. mjestu pri čemu su od pobjednika Fontane bili sporiji točno 12 sekundi. Četiri sekunde gubitka u odnosu na Kaučiča smanjile su razmak između slovenske i hrvatske posade na svega 4,2 sekunde. U sadašnjoj situaciji upravo bi borbe za četvrto mjesto između Šebalja i Kaučiča te očekivani napad Solowowa na Fontanu mogle biti najzanimljivije na sutrašnjim ispitima koji se održavaju na obroncima Medvednice.

Prvi sutrašnji ispit vozi se na izmijenjenoj stazi nedaleko mjesta Laz, a prvo vozilo na startu će se pojaviti u 8 sati i 49 minuta.


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments