Uvjerljiva pobjeda Corrada Fontane!


Talijanska posada Corrado Fontana - Renzo Casazzo pobijedila je na 35. INA Croatia Delta Rallyju. Sve nedoumice oko osvajača titule pobjednika ovogodišnje Delte konačno je razbio zadnji ispit na kojem je Fontanin jedini konkurent, Michal Solowow sa suvozačem Maciejom Baranom, posrnuo i izgubio gotovo 40 sekundi u odnosu na Talijana. U konačnom zbroju to je Fontani pružilo više od 1 minute prednosti i uvjerljivi trijumf na hrvatskoj postaji karavane Europskog rally prvenstva. Solidnim nastupom do trećeg je mjesta u generalki stigao Volkan Isik sa suvozačem Kaanom Ozsenlerom, ujedno zaokruživši dominantnu demonstraciju snage i mogućnosti suvremenih S2000 natjecateljskih automobila.Četvrto mjesto ukupnom poretku pripalo je Slovencima, Tomažu Kaučiču i Peteru Zorenču. Kaučič je na Delti obavio dobar posao, uspješno izbjegavši brojne zamke na stazi. Odlično pripremljenim "strancima" u S2000 jurilicama nije se moglo konkurirati. Također pri promatranju rezultata valja imati na umu različite ambicije pojedinih vozača obzirom na prvenstva u kojima nastupaju i za koja skupljaju bodove. Iz perspektive Kaučiča i domaćih, hrvatskih vozača nekakvi sumanuti pokušaji konkuriranja vodećim europskim rallyjašima mogli su donijeti i prevelike rizike, izlijetanja i gubitak dragocjenih bodova u domaćoj konkurenciji.

Ono što smo "potiho" najavljivali tijekom izvješća s prethodnih ispita ostvarilo se na zadnjem brzincu. Siniša Crnojević i Martina Maretić sjurili su se niz sljemenske obronke i u nadahnutom nastupu ispit završili na odličnom 4. mjestu. Zahvaljujući tome u generalki su se probili na 5. mjesto.

Na zadnjem ispitu rallyja prošlogodišnji pobjednici Juraj Šebalj i Toni Klinc bili su 58,2 sekunde sporiji od Fontane, za kojim su u ukupnom poretku zaostali 6 minuta i 2 sekunde. Unatoč razočaranju zbog izlijetanja na današnjoj etapi Šebalj i Klinc nisu se predavali, a za trud će biti nagrađeni bodovima u konkurenciji Prvenstva Hrvatske u, ruku na srce, prorijeđenoj konkurenciji.


You have no rights to post comments