Rally Maribor (ipak) ide

Objavljeno u: 27/05/2008 - 14:09 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Slovenski DTD Kaučič objavio je dobre vijesti, 6. izdanje mariborskog rallyja bit će održano 4. i 5. srpnja. Održavanje rallyja je, naime, bilo upitno, no organizatori su uz pomoć glavnog pokrovitelja, tvrtke Mobitel, uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju, pa će 6. Mobitel Rally Maribor biti održan u planiranom terminu početkom 7. mjeseca. Organizatori su najavili sudjelovanje stotinjak posada, a povratkom poznatog Koroškog mosta u itinerer očekuje se i izuzetno velik broj gledatelja.Rally u Mariboru bodovat će se za državna prvenstva Slovenije i Hrvatske te Mitropa kup i CEZ prvenstvo. Svečanost proglašenja najboljih posada održat će se u sklopu Festivala Lent, najvećeg slovenskog multikulturnog događaja. Rally će se sastojati od 9 brzinskih ispita; na poznatom Koroškom mostu održat će se "prolog", a jedan od ispita smješten je u susjednoj Austriji.

"S našim rallyjem želimo ljubiteljima automobilskog sporta ponuditi mogućnost praćenja utrke u neposrednoj blizini grada, što je više rijetkost nego pravilo. Želja nam je u grad na Dravi dovesti pravi automobilistički spektakl, a obzirom na atraktivnost rallyja i itinerera uvjereni smo da će odziv posada, ali i gledatelja biti velik. Prošle godine okupili smo više od 25.000 gledatelja, ove godine želimo nadmašiti taj broj", kazao je Tomaž Kaučič, državni prvak Slovenije.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments