Rally Maribor (ipak) ide

Objavljeno u: 27/05/2008 - 14:09 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Slovenski DTD Kaučič objavio je dobre vijesti, 6. izdanje mariborskog rallyja bit će održano 4. i 5. srpnja. Održavanje rallyja je, naime, bilo upitno, no organizatori su uz pomoć glavnog pokrovitelja, tvrtke Mobitel, uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju, pa će 6. Mobitel Rally Maribor biti održan u planiranom terminu početkom 7. mjeseca. Organizatori su najavili sudjelovanje stotinjak posada, a povratkom poznatog Koroškog mosta u itinerer očekuje se i izuzetno velik broj gledatelja.Rally u Mariboru bodovat će se za državna prvenstva Slovenije i Hrvatske te Mitropa kup i CEZ prvenstvo. Svečanost proglašenja najboljih posada održat će se u sklopu Festivala Lent, najvećeg slovenskog multikulturnog događaja. Rally će se sastojati od 9 brzinskih ispita; na poznatom Koroškom mostu održat će se "prolog", a jedan od ispita smješten je u susjednoj Austriji.

"S našim rallyjem želimo ljubiteljima automobilskog sporta ponuditi mogućnost praćenja utrke u neposrednoj blizini grada, što je više rijetkost nego pravilo. Želja nam je u grad na Dravi dovesti pravi automobilistički spektakl, a obzirom na atraktivnost rallyja i itinerera uvjereni smo da će odziv posada, ali i gledatelja biti velik. Prošle godine okupili smo više od 25.000 gledatelja, ove godine želimo nadmašiti taj broj", kazao je Tomaž Kaučič, državni prvak Slovenije.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments