6. Mobitel Rally Maribor, najava

Objavljeno u: 03/07/2008 - 14:16 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Drugi rally sezone Prvenstva Hrvatske održat će se predstojećeg vikenda u susjednoj Sloveniji u okolici Maribora. U organizaciji DTD Kaučič rally će se bodovati za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Mitropa kup, Centralnoeuropski rally kup te Otvoreno državno prvenstvo Slovenije. Natjecanje se sastoji od 9 brzinskih ispita ukupne dužine 106,35 kilometara. Ukupna dužina itinerera je 301,9 kilometara. Rally je podijeljen na dvije etape; prva je na rasporedu sutra kada će posade odraditi prvi i jedini brzinac na Koroškom mostu u Mariboru u dužini od 4,55 kilometara. Druga etapa slijedi u subotu sa preostalih 8 brzinskih ispita. U drugom dijelu subotnje etape posade će odvoziti i dva brzinska ispita na teritoriju Austrije.Prema objavljenoj listi prijava u Mariboru bi trebalo nastupiti 99 posada iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Italije, Njemačke i Češke. Veliku većinu čine sudionici domaćeg, slovenskog prvenstva te vozačice i vozači koji nastupaju za Prvenstvo Hrvatske. Što se samog Prvenstva Hrvatske tiče nakon jedinog dosad održanog rallyja, Delte u Zagrebu, u vodstvu u međunarodnoj konkurenciji je Corrado Fontana. Kako se Talijanu, pak, sljedeći put možemo nadati sljedeće godine možemo slobodno za vodećeg proglasiti Tomaža Kaučiča koji ima 3 boda prednosti ispred Siniše Crnojevića. U domaćoj konkurenciji Crnojević je na čelu poretka ispred Jure Šebalja na drugom te Marina Galića na trećem mjestu.

Više o mariborskom rallyju uz detaljan opis brzinskih ispita te atraktivnih gledateljskih pozicija možete pronaći na vrlo dobro oblikovanoj web stranici. Ono čemu se, prije odlaska u Sloveniju, nipošto ne veselimo su čekanja na granici te već opjevana kupnja famoznih vinjeta. Nadamo se kako slovenska prijestolnica ljetnih prometnih gužvi neće posustati pod tranzitnom navalom turista i rallyjaša.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments