6. Mobitel Rally Maribor, najava

Objavljeno u: 03/07/2008 - 14:16 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Drugi rally sezone Prvenstva Hrvatske održat će se predstojećeg vikenda u susjednoj Sloveniji u okolici Maribora. U organizaciji DTD Kaučič rally će se bodovati za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Mitropa kup, Centralnoeuropski rally kup te Otvoreno državno prvenstvo Slovenije. Natjecanje se sastoji od 9 brzinskih ispita ukupne dužine 106,35 kilometara. Ukupna dužina itinerera je 301,9 kilometara. Rally je podijeljen na dvije etape; prva je na rasporedu sutra kada će posade odraditi prvi i jedini brzinac na Koroškom mostu u Mariboru u dužini od 4,55 kilometara. Druga etapa slijedi u subotu sa preostalih 8 brzinskih ispita. U drugom dijelu subotnje etape posade će odvoziti i dva brzinska ispita na teritoriju Austrije.Prema objavljenoj listi prijava u Mariboru bi trebalo nastupiti 99 posada iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Italije, Njemačke i Češke. Veliku većinu čine sudionici domaćeg, slovenskog prvenstva te vozačice i vozači koji nastupaju za Prvenstvo Hrvatske. Što se samog Prvenstva Hrvatske tiče nakon jedinog dosad održanog rallyja, Delte u Zagrebu, u vodstvu u međunarodnoj konkurenciji je Corrado Fontana. Kako se Talijanu, pak, sljedeći put možemo nadati sljedeće godine možemo slobodno za vodećeg proglasiti Tomaža Kaučiča koji ima 3 boda prednosti ispred Siniše Crnojevića. U domaćoj konkurenciji Crnojević je na čelu poretka ispred Jure Šebalja na drugom te Marina Galića na trećem mjestu.

Više o mariborskom rallyju uz detaljan opis brzinskih ispita te atraktivnih gledateljskih pozicija možete pronaći na vrlo dobro oblikovanoj web stranici. Ono čemu se, prije odlaska u Sloveniju, nipošto ne veselimo su čekanja na granici te već opjevana kupnja famoznih vinjeta. Nadamo se kako slovenska prijestolnica ljetnih prometnih gužvi neće posustati pod tranzitnom navalom turista i rallyjaša.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments