Kaučič ispred Gassnerovih

Objavljeno u: 05/07/2008 - 20:48 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Šesti Rally Maribor završen je pobjedom domaćina Tomaža Kaučiča koji je nakon neizvjesne borbe s njemačkim vozačem Hermannom Gassnerom došao do trijumfa na domaćem terenu. Kaučič i prošlogodišnji pobjednik Gassner tijekom cijele današnje etape izmijenjivali su se u vodstvu rallyja o čemu svjedoči samo 9,4 sekunde razlike između dvojice vozača na cilju rallyja. Treće je mjesto u Mariboru pripalo Gassneru mlađem. Mariborski rally bodovao se i za sve verzije Prvenstva Hrvatske, a najbolje plasirana hrvatska posada bili su Daniel Šaškin i Damir Bruner koji su u ukupnome poretku zauzeli 5. mjesto iza Darka Peljhana. Ivan Goran Čibej i Nenad Puzić u generalki su se plasirali iza Šaškina i Brunera.Tomaž Kaučič i ove je godine uspješno organizirao rally u okolici koroške prijestolnice Maribora, no dojmove s današnjeg izleta u susjednu Sloveniju ipak su pokvarile stanovite vinjete koje smo bili prisiljeni kupiti te probijanje kroz nepregledne kolone na graničnim prijelazima. Pritom ne kudimo Slovence za uvođenje vinjeta, jer to je posve nebitno za rally, već hrvatski savez koji i dalje sustavom razmjene natjecanja ili nekim drugim modelom uporno u kalendar smješta rallyje izvan hrvatskih granica, na kojima nastupa nekolicina posada uz gotovo nepostojeći utjecaj na popularizaciju rallyja. Inicijativa mariborskih organizatora da rally smjeste što bliže gradskoj sredini i naseljima ostvarila je pun pogodak, kompaktni brzinci privukli su velik broj gledatelja, što je uzoran potez koji vrijedi pohvaliti.

FOTO GALERIJA


Mariborski je rally bio prilično zahtjevan za posade i automobile što potvrđuje i prilično bogata lista odustalih. U drugoj polovici druge etape veći broj odustajanja ubilježili su i hrvatski vozači, pa je na koncu ciljem posljednjeg ispita uspješno prošlo tek 11 hrvatskih posada. Hrvoje Perharić i Mladen Butorac odustali su na osmom brzincu, Marin Galić i Goran Zlatar sletjeli su sa staze na BI 6, itd. Što se Prvenstva Hrvatske tiče sljedeće natjecanje u HAKS-ovom kalendaru ponovo će biti pravi spektakl od brojnosti, 27. i 28. rujna trebali bismo se, naime, spakirati i krenuti put Austrije.

REZULTATI NAKON BI 9.


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments