Jemrić 2. u klasi u Mariboru

Objavljeno u: 08/07/2008 - 17:46 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Rally posada u sastavu Branko Jemrić-Siniša Dereta, članovi AK Astra, osvojili su drugo mjesto u klasi A7 i odlično drugo mjesto u grupi A na rallyju u Mariboru vozeći svoju Škodu Fabiju RS. U nastavku donosimo vam viđenje Branka Jemrića na svoju vožnju te organizaciju mariborskog rallyja.

"Konkurencija je bila iznimno jaka, a rally izuzetno tehnički zahtjevan, što nama i odgovara. Početak rallyja je započeo samim pehovima. Na prvom brzincu u subotu su nas zaustavili jer je ispred nas jedna talijanska posada izletjela i jednostavno nismo mogli proći pokraj njih. Organizator nam je dodjelio vrijeme koje je bilo za 30 sek lošije od rezultata kojeg smo napravili prošle godine na tom brzincu, te smo već nakon toga pali u poretku. Nakon toga, u slijedećem krugu nam se na istom brzincu u jednom "haklu" probušila guma, a budući da je bilo još 12 km do kraja brzinca morali smo stati i zamijeniti gumu. To nas je udaljilo od konkurencije za punih 3 min. razlike i uzrokovalo pad na 7. mjesto poretka u klasi.""Do kraja rallyja je ostalo još 4 brzinca i morali smo ići na sve ili ništa.Vozili smo sa 110 posto snage i stavili sve na kocku,što se na kraju isplatilo zavšivši na drugom mjestu klase A7, ujedno i grupe A. Izuzetno smo zadovoljni sa rezultatom i svojom vožnjom kojom dokazujemo da nam je Fabia RS stvarno "legla". Savršeno pripremljen auto od naše prateće ekipe Automehanike Jaković izdržao je sa lakoćom i one najteže dijelove staze koje smo vozili po makadamu sličnom u Grčkoj ili Turskoj. Posebno se zahvaljujem obitelji Jaković bez čije pomoći nastup na ovom rallyju ne bi bio moguć, svojim vjernim sponzorima, te svojoj obitelji na nesebičnoj pomoći i potpori (posebno "šefici")."

"Na kraju bih se još osvrnuo na organizatora rallyja koji je cijelo vrijeme "trenirao strogoću" na vozačima, vodeći prošlogodišnju politiku da za vozače strogo vrijede pravila, a za organizatora ne. E pa ovakvi organizatori utrka nam ne trebaju koji smatraju da su vozači tamo radi njih, a ne oni radi vozača. Nadam se da će te stvari jednom u životu shvatiti!!!"


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments