Osam posada na cilju Arbo Rallyja


Posjeta hrvatskih rallyjaša Austriji i ove godine svela se na sudjelovanje nekolicine posada koje su odlučile odraditi nastup na tradicionalnom Arbo Rallyju. U prorijeđenoj konkurenciji u kojoj su izostali vodeći vozači Prvenstva (također gotovo tradicionalna pojava kada su u pitanju izleti u inozemstvo) do pobjede je nakon 14 brzinskih ispita stigla posada Siniša Milinković - Zoran Harapin ispred braće Daniela i Roberta Vojvodića na drugom te Ivana i Marija Bahorića na trećem mjestu. U hrvatskom "izaslanstvu" našla se i posada Jemrić-Draženović, koja je izjavom nakon rallyja vjerno dočarala kako je rally protekao za većinu naših posada.
Rally posada Branko Jemrić-Zdravko Draženović, članovi AK Astra, sa svojom Škodom Fabijom RS na Arbo rallyju u Austriji osvojili su ipak 2. mjesto u klasi A7 unatoč problemima. Jemrić je s ovim bodovima ostao vodeći u klasi A7, dok u grupi A dijeli prvo mjesto. Evo što je izjavio Jemrić poslije rallyja:

 Što reći?... Sa rezultatom sam prezadovoljan, ali se ipak osjeća gorak okus Austrije. Sve je počelo još dok smo popisivali stazu kada sam imao probleme sa želucem i dvije noći praktički nisam spavao. Tako umoran sam prvi "brzinac" (prolog) odvezao dosta oprezno i čisto,što mi je bilo dovoljno za prvo mjesto u klasi i grupi. Otišli smo u hotel na spavanje gdje su nas radi gužve sa smještajem brojnih posada, stavili u apartman gdje je grijanje bilo minimalno, tako da je to bila treća noć nespavanja. Drugo jutro je osvanulo, začuđujuće, bez kiše,ali sa mokrim i blatnim brzincima, koji su se protezali vrhovima planina u magli. Na prva dva brzinca smo krenuli oprezno opipujući situaciju, ali na trećem brzincu smo odlučili ići do kraja. Tu smo napravili jako dobro vrijeme i konkurencija je bila iza nas oko pola minute. To nas je ponijelo i na sljedećem smo krenuli još brže. U jednom lijevom zavoju nas je previše zanijelo i udarili smo zadnjim krajem u nekakvu zemlju sa strane i odvalili zadnji branik, "ali to nije sve", kada smo (očito prebrzo) uletjeli na makadamski dio brzinca na kojem su udarne rupe bile duboke i do 20-ak centimetara, pri mijenjanju brzine, mjenjač nije izdržao i ostali smo bez 3. i 4. brzine. Nekako smo se dovukli do boksa, gdje su dečki iz prateće ekipe osposobili auto da nastavimo i dalje, ali nažalost bez 3. i 4. brzine. Do kraja dana mučili smo se sa oštećenim autom, stiskali gdje smo mogli i na kraju se upornost isplatila. Naša Fabija je ponovo dokazala da je nevjerojatno izdržljiv auto i pod takvim opterećenjima je bez problema "odradila" rally do kraja. Želio bih se zahvaliti svim sponzorima koji su mi omogućili nastup, Domagoju i Nerisu, šefici logistike Maji i pomoćniku Igoru,novom suvozaču Zdravku, koji su po zimi, kiši i blatu odradili velik posao, te bez njih sigurno ne bih završio ovaj težak rally.

REZULTATI RALLYJA (PDF datoteka)You have no rights to post comments