Osam posada na cilju Arbo Rallyja

Objavljeno u: 30/09/2008 - 22:33 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Posjeta hrvatskih rallyjaša Austriji i ove godine svela se na sudjelovanje nekolicine posada koje su odlučile odraditi nastup na tradicionalnom Arbo Rallyju. U prorijeđenoj konkurenciji u kojoj su izostali vodeći vozači Prvenstva (također gotovo tradicionalna pojava kada su u pitanju izleti u inozemstvo) do pobjede je nakon 14 brzinskih ispita stigla posada Siniša Milinković - Zoran Harapin ispred braće Daniela i Roberta Vojvodića na drugom te Ivana i Marija Bahorića na trećem mjestu. U hrvatskom "izaslanstvu" našla se i posada Jemrić-Draženović, koja je izjavom nakon rallyja vjerno dočarala kako je rally protekao za većinu naših posada.
Rally posada Branko Jemrić-Zdravko Draženović, članovi AK Astra, sa svojom Škodom Fabijom RS na Arbo rallyju u Austriji osvojili su ipak 2. mjesto u klasi A7 unatoč problemima. Jemrić je s ovim bodovima ostao vodeći u klasi A7, dok u grupi A dijeli prvo mjesto. Evo što je izjavio Jemrić poslije rallyja:

 Što reći?... Sa rezultatom sam prezadovoljan, ali se ipak osjeća gorak okus Austrije. Sve je počelo još dok smo popisivali stazu kada sam imao probleme sa želucem i dvije noći praktički nisam spavao. Tako umoran sam prvi "brzinac" (prolog) odvezao dosta oprezno i čisto,što mi je bilo dovoljno za prvo mjesto u klasi i grupi. Otišli smo u hotel na spavanje gdje su nas radi gužve sa smještajem brojnih posada, stavili u apartman gdje je grijanje bilo minimalno, tako da je to bila treća noć nespavanja. Drugo jutro je osvanulo, začuđujuće, bez kiše,ali sa mokrim i blatnim brzincima, koji su se protezali vrhovima planina u magli. Na prva dva brzinca smo krenuli oprezno opipujući situaciju, ali na trećem brzincu smo odlučili ići do kraja. Tu smo napravili jako dobro vrijeme i konkurencija je bila iza nas oko pola minute. To nas je ponijelo i na sljedećem smo krenuli još brže. U jednom lijevom zavoju nas je previše zanijelo i udarili smo zadnjim krajem u nekakvu zemlju sa strane i odvalili zadnji branik, "ali to nije sve", kada smo (očito prebrzo) uletjeli na makadamski dio brzinca na kojem su udarne rupe bile duboke i do 20-ak centimetara, pri mijenjanju brzine, mjenjač nije izdržao i ostali smo bez 3. i 4. brzine. Nekako smo se dovukli do boksa, gdje su dečki iz prateće ekipe osposobili auto da nastavimo i dalje, ali nažalost bez 3. i 4. brzine. Do kraja dana mučili smo se sa oštećenim autom, stiskali gdje smo mogli i na kraju se upornost isplatila. Naša Fabija je ponovo dokazala da je nevjerojatno izdržljiv auto i pod takvim opterećenjima je bez problema "odradila" rally do kraja. Želio bih se zahvaliti svim sponzorima koji su mi omogućili nastup, Domagoju i Nerisu, šefici logistike Maji i pomoćniku Igoru,novom suvozaču Zdravku, koji su po zimi, kiši i blatu odradili velik posao, te bez njih sigurno ne bih završio ovaj težak rally.

REZULTATI RALLYJA (PDF datoteka)Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments