Nastavak sezone pred prvacima Hrvatske


Pred posadom Šebalj-Klinc ovog vikenda nalazi se novi izazov. Nakon osvojenog osmog mjesta na "Delti", vraćaju se na staze. Ovog puta u istom automobilu, no potpuno novom timu. Podsjetimo se, prvenstvo Hrvatske u rallyju započelo je na Ina Delta Croatia rallyju. Slijedeće natjecanje u Hrvatskoj na rasporedu je ovog vikenda na poznatim Istarskim cestama.
Opatijski rally održava se 25. i 26. listopada, a itinerer prolazi poznatim boljunskim krajem. Rally započinje potpuno novim brzincem u dužini od 5 km koji je na rasporedu u subotu navečer, a brzinci Šušnjenica i Boljun voze se u nedjelju u oba smjera.Juraj Šebalj:

Napokon da je došao i taj rally. Iskreno, vrijeme od Delte do sada primaklo se vrlo brzo jer smo Toni i ja bili zaposleni promjenom tima. Nažalost glasine koje su se mogle čuti su istinite i Pacotti motorsport s kojim smo surađivali nekoliko godina je financijski propao. To je bio veliki problem jer smo započeli sa slaganjem potpuno novog automobila. No uz velike napore, uspjeli smo dovesti stari automobil u red, te nastaviti sa slaganjem novoga. Novi tim je također iz Mađarske, radi se o probnoj verziji suradnje s našim dugogodišnjim rivalom Janosom Szilagyiem. Prošlog mjeseca smo dosta testirali stari automobil te ga u potpunosti osvježili. Iskreno, očekujem mnogo, jer su promjene drastične, no vidjet ćemo kako će se to odnositi na postignuta vremena. U petak ćemo napraviti još jedan veći test.
 


Toni Klinc:
Ovaj rally je za nas interesantan jer smo u zadnja tri navrata gubili. Ne mogu reći da imamo kompleks, ali nas nikako nije pratila sreća. Lani smo recimo na posljednjem brzincu izgubili titulu za "pišljivih" tri sekunde, dok smo preklani izletjeli. Ja osobno imam veliku želju da to odradimo ove godine kako spada. To bi nam definitivno i bilo potrebno radi samopouzdanja. No, ovo je sport i vidjet ćemo kome će se "teta sreća" ovog puta osmjehnuti. Mi smo spremni!


You have no rights to post comments