Šebalj i Kaučič na desetinki

Objavljeno u: 25/10/2008 - 22:39 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Prva dva brzinska ispita Rallyja Istra Riviera Opatija završena su, no bitka između dvojice velikih rivala tek je počela; Juraj Šebalj i Tomaž Kaučič etapu završavaju s tek 1 desetinkom razmaka. Juraj je bio najbrži na prvom ispitu s 1,6 sekundi boljim vremenom od Slovenca, no Tomaž uzvraća na BI 2 i upisuje svoje ime na prvo mjesto s 1,5 sekundi bržim prolazom. Naposlijetku etapa završava u Šebaljevu korist, no s 1 desetinkom Jurina se prednost može najblaže opisati kao simbolična. Treće mjesto generalke nakon dva ispita drži Janos Szilagyi, koji je već zakasnio više od 11 sekundi za Šebaljem, pa se čini da će vodeći dvojac tijekom sutrašnjeg dana voditi vlastiti rat daleko od konkurenata.Ipak, rally u okolici Pićna u nekoliko je navrata pokazao da može biti pravi izazov i najboljim vozačima. Na kratkim je brzincima potrebno mnogo iskustva da se brzo uđe u ritam, a da istarski ispiti nisu jednostavni pokazala su i dva odustajanja na BI 1. Srećom, obje su posade (Hrvoje Perharić-Mladen Butorac i Friderik Vajhandl-Timotej Šiker) prošle bez ozljeda, ali se isto ne bi moglo reći za automobile. Na BI 2 odustala je posada Danijel Babić - Ivan Grubišić.

Juraj Šebalj


Sve je prošlo u redu, nismo imali većih problema i obavili smo sve kao što smo planirali. Očekivali smo da će konkurenti biti brzi i s tim moramo računati i na sutrašnjim ispitima. Nema predaje, ovdje smo da bismo pobijedili i s tim ciljem sutra izlazimo na stazu. Neće biti lako, to je sigurno, ali spremni smo. Nisam dugo bio u trkaćem auto i drago mi je da nismo trebali mnogo vremena za hvatanje pravog ritma. Šteta da na BI 2 nismo imali dobro podešena svjetla što nas je malo omelo. Ipak, zadovoljni smo rezultatom, dobro je utjecao na naše samopouzdanje i s nestrpljenjem očekujemo nastavak rallyja.


POREDAK NAKON BI 2
 
1     Juraj ŠEBALJ  Toni KLINC    4:51,1        
2     Tomaž KAUČIČ  Peter ZORENČ    4:51,2        
3     Janos SZILAGYI  Babszi DIENES    5:02,8        
4     Aleks HUMAR  Edvard ČUK    5:04,0        
5     Boštjan LOGAR  Matej DEBELJAK    5:07,6        
6     Rok TURK  Tajda TURK    5:08,2        
7     Uroš PETRIČ  Darko LAH    5:12,0        
8     Branko JEMRIĆ  Zdravko DRAŽENOVIĆ    5:18,2        
9     Mitja SLEJKO  Izidor ŠAVELJ    5:20,0        
10     Siniša CRNOJEVIĆ Martina MARETIĆ    5:22,0     

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments