Šebalj/Klinc: Spremni za Poreč!

Objavljeno u: 12/11/2008 - 13:34 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Nakon odličnog rezultata posade Šebalj-Klinc u Pićanu, nastavlja se istarska turneja Prvenstva Hrvatske u rallyju. Ovog vikenda je na rasporedu Rally Poreč. Uz već tradicionalne brzince Mugeba, Tinjan i Dvigrad, u petak se kao prvi brzinski ispit vozi potpuno nova staza u dužini od 12 km od mjesta Livade preko Oprtlja. Start rallyja je dakle u petak u 15. studenog, a glavnina će se održati u subotu na skliskim i tehnički zahtjevnim istarskim cestama.Juraj Šebalj:
Ovaj rally volim i u Poreču se uvijek dobro osjećam. Promjene u odnosu na prošlu godinu su dobro došle, što sada ovaj rally čini mnogo ozbiljnijim. Nadam se da će se i publici svidjeti ovako šira konfiguracija. Što se tiče spremnosti, na redu je još jedan obilazak staze netom prije rallyja, i to je to. Najvažnije je ustati se na pravu nogu u petak i subotu i sve će biti u redu. Iako je konkurencija u PH ove godine nešto slabija, drago mi je vidjeti neka poznatija svjetska imena. Uz juniorskog svjetskog prvaka, vrlo brz bi mogao biti i Nijemac Herman Gassner koji radi na razvoju novog Mitsubishija Evo X. Ipak, ja mislim da prave takmace u borbi za vrh treba tražiti među domaćim vozačima. Šaškin, Crnojević i Szilagy, koji će biti tradicionalno brzi. Uz njih će se uplesti sigurno i Peljhan, tako da vjerujem da će publika doći na svoje. Eto kako stvari stoje, bit će uzbudljivo i to je ono što mi daje motiva pred ovakvo natjecanje.
 
Toni Klinc:
U četvrtak ćemo se skoncentrirati napraviti što bolji test i "uvozati". Konkurencija je odlična, novi brzinac nam leži. Neću puno filozofirati, već čitati najbolje što mogu!


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments