IKB 9. Rally PoreÄŤ 2008 kratki osvrt


Donosimo vam osvrt ozlijeÄ‘ene novinarke na dogaÄ‘aje na poreÄŤkom rallyju, obzirom da se po novinama svašta pisalo. "ZgroĹľena senzacionalistiÄŤkim natpisima u dnevnim tiskovinama i na internet portalima u svezi nesretnog dogaÄ‘aja koji se dogodio u subotu 15.11.2008. na IKB 9. Rally PoreÄŤ 2008. i kao jedan od aktera tog dogaÄ‘aja imam potrebu napisati nekoliko rijeÄŤi o tome. Do sada su napisane mahom neistine i konstrukcije koje pokazuju sa koliko malo znanja raspolaĹľu novinari koji su se našli pozvani pisati o tome. Pri tom ne mislim na novinare koji su već dugo u autosportu i koji su vijest prenijeli onako kako se i dogodila, kao niz nesretnih okolnosti koji se moĹľe desiti na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme."


 
"Nakon izlijetanja natjecateljskog vozila  i mog pada u vrlo kratkom roku uslijedila je reakcija sluĹľbenog osoblja i mojih prijatelja koji su mi pomogli, te je utrka odmah zaustavljena i pozvana je hitna pomoć (naravno da je prošlo još nekoliko vozila koje nije bilo potrebno zaustaviti budući je staza bila prohodna). Hitnom pomoći sam prevezana u Dom zdravlja PoreÄŤ gdje su me pregledali te za svaki sluÄŤaj uputili u bolnicu u Pulu. Dolaskom u bolnicu hitno sam pregledana te su moje povrede okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede (istegnuće vratnih mišića i nekoliko modrica), te sam otpuštena iz bolnice. Prema informacijama kojima raspolaĹľem, direktor utrke je kontaktirao i Dom zdravlja PoreÄŤ i bolnicu u Puli raspitujući se za moje stanje, a predstavnik kluba organizatora me i osobno kontaktirao pitajući isto. Zahvaljujem se na brizi i njima kao i mnogim vozaÄŤima i prijateljima koji su se interesirali kako mi je te mi ponudili pomoć.  Iako sam oÄŤekivala, moram istaknuti, da do danas još nitko iz policije nije od mene uzeo izjavu o dogaÄ‘aju niti su me kontaktirali na bilo koji naÄŤin."

"U svakom sportu moĹľe se desiti neka nesreća. Svi sudionici rallyja, pri tome mislim na vozaÄŤe, suvozaÄŤe, mehaniÄŤare, suce, redare, fotografe, snimatelje i gledatelje, prihvaćamo rizik da se nešto moĹľe desiti, kao što bilo koji ÄŤovjek prihvaća rizik kad izaÄ‘e iz kuće i sjedne npr. u auto, tramvaj, autobus i sl. Moji kolege snimatelji i fotografi s kojima već dugi niz godina pohodim rally utrke, kao i ja sama, u Ĺľelji za što boljom snimkom ili fotografijom, kako bi iskazali svu ljepotu ovog športa, ponekad moĹľda i riskiramo previše, ali svjesno."

"Stoga molim sve fotografe, snimatelje  i novinare da prate ovaj šport što više i pribliĹľe ga svojim fotografijama i snimkama što većem broju ljudi, a organizatore molim da rallyja bude što više jer to je jedan od rijetkih športova u kojem nema nasilja i koji u ljudima budi samo pozitivne stvari. I naravno, vidimo se na sljedećem rallyju, ma gdje bio."

Andrea Rastowsky
 

You have no rights to post comments