IKB 9. Rally PoreÄŤ 2008 kratki osvrt

Objavljeno u: 19/11/2008 - 15:44 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Donosimo vam osvrt ozlijeÄ‘ene novinarke na dogaÄ‘aje na poreÄŤkom rallyju, obzirom da se po novinama svašta pisalo. "ZgroĹľena senzacionalistiÄŤkim natpisima u dnevnim tiskovinama i na internet portalima u svezi nesretnog dogaÄ‘aja koji se dogodio u subotu 15.11.2008. na IKB 9. Rally PoreÄŤ 2008. i kao jedan od aktera tog dogaÄ‘aja imam potrebu napisati nekoliko rijeÄŤi o tome. Do sada su napisane mahom neistine i konstrukcije koje pokazuju sa koliko malo znanja raspolaĹľu novinari koji su se našli pozvani pisati o tome. Pri tom ne mislim na novinare koji su već dugo u autosportu i koji su vijest prenijeli onako kako se i dogodila, kao niz nesretnih okolnosti koji se moĹľe desiti na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme."


 
"Nakon izlijetanja natjecateljskog vozila  i mog pada u vrlo kratkom roku uslijedila je reakcija sluĹľbenog osoblja i mojih prijatelja koji su mi pomogli, te je utrka odmah zaustavljena i pozvana je hitna pomoć (naravno da je prošlo još nekoliko vozila koje nije bilo potrebno zaustaviti budući je staza bila prohodna). Hitnom pomoći sam prevezana u Dom zdravlja PoreÄŤ gdje su me pregledali te za svaki sluÄŤaj uputili u bolnicu u Pulu. Dolaskom u bolnicu hitno sam pregledana te su moje povrede okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede (istegnuće vratnih mišića i nekoliko modrica), te sam otpuštena iz bolnice. Prema informacijama kojima raspolaĹľem, direktor utrke je kontaktirao i Dom zdravlja PoreÄŤ i bolnicu u Puli raspitujući se za moje stanje, a predstavnik kluba organizatora me i osobno kontaktirao pitajući isto. Zahvaljujem se na brizi i njima kao i mnogim vozaÄŤima i prijateljima koji su se interesirali kako mi je te mi ponudili pomoć.  Iako sam oÄŤekivala, moram istaknuti, da do danas još nitko iz policije nije od mene uzeo izjavu o dogaÄ‘aju niti su me kontaktirali na bilo koji naÄŤin."

"U svakom sportu moĹľe se desiti neka nesreća. Svi sudionici rallyja, pri tome mislim na vozaÄŤe, suvozaÄŤe, mehaniÄŤare, suce, redare, fotografe, snimatelje i gledatelje, prihvaćamo rizik da se nešto moĹľe desiti, kao što bilo koji ÄŤovjek prihvaća rizik kad izaÄ‘e iz kuće i sjedne npr. u auto, tramvaj, autobus i sl. Moji kolege snimatelji i fotografi s kojima već dugi niz godina pohodim rally utrke, kao i ja sama, u Ĺľelji za što boljom snimkom ili fotografijom, kako bi iskazali svu ljepotu ovog športa, ponekad moĹľda i riskiramo previše, ali svjesno."

"Stoga molim sve fotografe, snimatelje  i novinare da prate ovaj šport što više i pribliĹľe ga svojim fotografijama i snimkama što većem broju ljudi, a organizatore molim da rallyja bude što više jer to je jedan od rijetkih športova u kojem nema nasilja i koji u ljudima budi samo pozitivne stvari. I naravno, vidimo se na sljedećem rallyju, ma gdje bio."

Andrea Rastowsky
 

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments