Šebalju rally, Crnojeviću prvenstvo!

Objavljeno u: 29/11/2008 - 17:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Posada Siniša Crnojević - Martina Maretić osvojila je naslov Prvaka Hrvatske u rallyju nakon što su se u Novom Vindolskom plasirali na drugo mjesto te osigurali dovoljnu količinu bodova. Osvajača ovogodišnjeg naslova u samoj je završnici sezone odlučio tek jedan bod razlike; Crnojević je završio s 39, a Šebalj s 38 bodova u ukupnom zbroju.Šebaljeva pobjeda na zadnjem rallyju sezone od samog početka 2. etape nije dolazila u pitanje. Zagrebački je dvojac uporno gradio prednost i na kraju ciljem projurio s 1 minutom i 21 sekundom prednosti ispred slovenskih rallyjaša Darka Peljhana i Igora Kacina. Treće mjesto "generalke" također je pripalo Slovencima, Mihi Rihtaru i Jaki Cevcu. U konkurenciji Prvenstva Hrvatske treću poziciju je nakon vrlo dobrog nastupa osvojio Marin Galić sa suvozačem Goranom Zlatarom.

Po grupama i klasama rally u Novom Vinodolskom u konkurenciji Prvenstva Hrvatske završio je sljedećim rezultatima; pobjedom Šebalja i Klinca u grupi N u kojoj je drugo mjesto pripalo Crnojeviću i Maretić, a treće Marinku Staniću i Elvinu Svetiću. U skupini A najbolji je bio Marin Galić sa suvozačem Goranom Zlatarom, a drugoplasirana posada u skupini A, Nikola Dobrila - Dubravka Zaharija, dokazala je da vrlo dobar nastup u Poreču nije bio iznimka. U svom drugom nastupu na rally stazama Dobrila je oduševio navijače i usuđujemo se reći da bismo ga osim na brdskim rado gledali i na rally stazama u narednoj sezoni. Treće mjesto u skupini A pripalo je Branku Jemriću i Zdravku Draženoviću. U klasi A5 Marin Koraca i Ivan Sinčić upisali su pobjedu ispred Paula Petretića i Robina Malinarića dok su se na treće mjesto plasirali MiroslaV Ujdenica i Sanjin Sirotić. U A6 Dobrila i Zaharija bili su usamljeni, jedino društvo bili su im Slovenci Aleks Humar i Edvard Čuk. Klasa A7 pripala je Galiću i Zlataru, drugo mjesto osvojio je dvojac Jemrić - Draženović, a treće Robert Novosel i Tomislav Tomašković. U malom N-u, klasi N1, Kristijan Koraca i Denis Močibob bili su najbrži, slijede Juraj Combaj i Dražen Kappler na drugom te David Pelicar i Zdravko Kašner na trećem mjestu. U klasi N2 usamljenu, ali atraktivnu bitku s brzincima, ali i vremenskim kartonima vodila je posada Neven Sušanj - Sebastian Čepar. N3 je bio znatno napučeniji, u konkurenciji 5 posada koliko ih je došlo do cilja najbolji su bili Stanić i Svetić ispred Rene Turka i Denisa Vidovića te Igora Gauša i Andija Afrića. Naposlijetku, u klasi N4 iza pobjednika Šebalja i Klinca drugo je mjesto osvojila šampionska posada Crnojević - Maretić dok je jedina preostala hrvatska N4 posada Hrvoje Perharić - Marko Perharić odustala zbog kvara.

Rezultati rallyja


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments