Šebalju rally, Crnojeviću prvenstvo!

Objavljeno u: 29/11/2008 - 17:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Posada Siniša Crnojević - Martina Maretić osvojila je naslov Prvaka Hrvatske u rallyju nakon što su se u Novom Vindolskom plasirali na drugo mjesto te osigurali dovoljnu količinu bodova. Osvajača ovogodišnjeg naslova u samoj je završnici sezone odlučio tek jedan bod razlike; Crnojević je završio s 39, a Šebalj s 38 bodova u ukupnom zbroju.Šebaljeva pobjeda na zadnjem rallyju sezone od samog početka 2. etape nije dolazila u pitanje. Zagrebački je dvojac uporno gradio prednost i na kraju ciljem projurio s 1 minutom i 21 sekundom prednosti ispred slovenskih rallyjaša Darka Peljhana i Igora Kacina. Treće mjesto "generalke" također je pripalo Slovencima, Mihi Rihtaru i Jaki Cevcu. U konkurenciji Prvenstva Hrvatske treću poziciju je nakon vrlo dobrog nastupa osvojio Marin Galić sa suvozačem Goranom Zlatarom.

Po grupama i klasama rally u Novom Vinodolskom u konkurenciji Prvenstva Hrvatske završio je sljedećim rezultatima; pobjedom Šebalja i Klinca u grupi N u kojoj je drugo mjesto pripalo Crnojeviću i Maretić, a treće Marinku Staniću i Elvinu Svetiću. U skupini A najbolji je bio Marin Galić sa suvozačem Goranom Zlatarom, a drugoplasirana posada u skupini A, Nikola Dobrila - Dubravka Zaharija, dokazala je da vrlo dobar nastup u Poreču nije bio iznimka. U svom drugom nastupu na rally stazama Dobrila je oduševio navijače i usuđujemo se reći da bismo ga osim na brdskim rado gledali i na rally stazama u narednoj sezoni. Treće mjesto u skupini A pripalo je Branku Jemriću i Zdravku Draženoviću. U klasi A5 Marin Koraca i Ivan Sinčić upisali su pobjedu ispred Paula Petretića i Robina Malinarića dok su se na treće mjesto plasirali MiroslaV Ujdenica i Sanjin Sirotić. U A6 Dobrila i Zaharija bili su usamljeni, jedino društvo bili su im Slovenci Aleks Humar i Edvard Čuk. Klasa A7 pripala je Galiću i Zlataru, drugo mjesto osvojio je dvojac Jemrić - Draženović, a treće Robert Novosel i Tomislav Tomašković. U malom N-u, klasi N1, Kristijan Koraca i Denis Močibob bili su najbrži, slijede Juraj Combaj i Dražen Kappler na drugom te David Pelicar i Zdravko Kašner na trećem mjestu. U klasi N2 usamljenu, ali atraktivnu bitku s brzincima, ali i vremenskim kartonima vodila je posada Neven Sušanj - Sebastian Čepar. N3 je bio znatno napučeniji, u konkurenciji 5 posada koliko ih je došlo do cilja najbolji su bili Stanić i Svetić ispred Rene Turka i Denisa Vidovića te Igora Gauša i Andija Afrića. Naposlijetku, u klasi N4 iza pobjednika Šebalja i Klinca drugo je mjesto osvojila šampionska posada Crnojević - Maretić dok je jedina preostala hrvatska N4 posada Hrvoje Perharić - Marko Perharić odustala zbog kvara.

Rezultati rallyja


Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments