Kaučič odustao od ovogodišnje sezone

Objavljeno u: 23/03/2009 - 15:39 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Slovenska posada Tomaž Kaučič - Peter Zorenč odustala je od sudjelovanja u ovogodišnjoj sezoni prvenstva u rallyju. Sezona započinje krajem tjedna rallyjem Lavantal u Austriji.Tomaž Kaučič
"Iako je odluka o odustajanju upravo objavljena mogu reći da o njoj već dulje vrijeme razmišljam. Jednostavno, ne nalazim dovoljno motivacije za nastupe na utrkama koje znam napamet, a isto vrijedi i za mog suvozača Petra. U usporedbi s uloženim sredstvima i vremenom ne bi bilo pravog zadovoljstva u nastupima. To naravno ne znači da odustajemo od utrkivanja i automobilizma, naprotiv! Nastupit ćemo na Rallyju Maribor, a nadamo se i još ponekom rallyju u inozemstvu. Razmišljam o nekoliko projekata: kod kuće mi stoji Subaru Impreza, optimalno pripremljena i još uvijek konkurentna i postoji mogućnost da ju preuredimo u makadamskog trkača. Želio bi isprobati i neki S2000 automobila, ali glavni prioritet bio bi nam nastup na rallyju Dakar. Glede na trenutnu financijsku situaciju moram reći da sam prilično skeptičan oko izgleda da uspijemo sastaviti financijsku konstrukciju koja će nam omogućiti put u Argentinu. Unatoč tome rally Dakar ostaje naš glavni cilj."

Tomaž Kaučič i Peter Zorenč su s ekipom AvtoFoto Market osvojili pet naslova državnih prvaka; dva u Sloveniji i tri u Hrvatskoj. Vjerujemo da će obojica pronaći nove interese u svijetu automobilizma, pa makar ih put s dobro poznatih domaćih brzinaca odvede u bespuća daleke Južne Amerike.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments