Pripreme za Opatijski rally u punom tijeku


Proteklog vikenda u Opatiji je održana press konferencija za RallyOpatija2009. koji će se održati 26. i 27. lipnja. Na pressici su bili prisutni gradonačelnik Grada Opatije Amir Muzur, predsjednik gradskog vijeća Adriano Požarić, predsjednik AMD Opatija Igor Puž, predsjednik AMD Matulji racing Siniša Sinčić i  Igor Puž predsjednik MO Veprinac i dugogodišnji vozač rallyja."Ovaj rally  u Opatiju će donijeti dinamiku koja fali, a nakon tog vikenda definitivno je neće više faliti", istaknuo je Muzur. Ovo nije nikakav novitet za Opatiju jer se poznati rally Opatija – Učka vozio dugi niz godina, a ove godine se slavi njegov 80-ti rođendan. "Rally bi trebao uspjeti, uvijek je bio priznat i rado posjećen. Uz dobru organizaciju i marketing mislim da mu možemo vratiti stari sjaj", rekao je Igor Puž , predsjednik AMD Opatija.

Na ovogodišnjem rallyju očekuje se između 50 i 70 posada, iako će sve biti pripremljeno za 120 posada kako se ne bi mijenjala pravila ako se narednih godina prijavi više posada. Dugogodišnji sudionik Opatijskog rallyja Igor Puž najavio je da: "Zbog atraktivnosti koje nudi ovaj rally među sudionicima će biti i onih koji više ne voze, ali će ipak doći na ovaj rally. Među posjetiteljima očekujemo i Mađare, Slovence i Austrijance, a sigurno će doći i Talijani. Vjerujemo da će biti više najava vozača kada cijela ova priča izađe u javnost."Rally će se voziti dva dana u dvije etape. Prvog dana brzinska utrka će se odvijati u samom centru Opatije, tako da će svi posjetitelji moći uživati u čarima rallyja i uzbuđenju koje donosi.
"Monte Carlo i Sanremo su gradići koji imaju svoj rally, a u Monte Carlu je on posjećeniji od Formule 1", istaknuo je Puž, predsjednik MO Veprinac. Upravo je to želja organizatora da budu što atraktivniji kao ova dva spomenuta grada. Drugog dana očekuje nas još veće uzbuđenje,  a rally će se voziti cestama opatijskog zaleđa (Učke i Permana).

U vrijeme trajanja ove manifestacije u Opatiji će se proširiti ugostiteljska ponuda te će se produžiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Proglašenje pobjednika odvijat će se ispred Ville Angioline, a tulum se nastavlja na Ljetnoj pozornici.


You have no rights to post comments