Pripreme za Opatijski rally u punom tijeku

Objavljeno u: 30/03/2009 - 14:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Proteklog vikenda u Opatiji je održana press konferencija za RallyOpatija2009. koji će se održati 26. i 27. lipnja. Na pressici su bili prisutni gradonačelnik Grada Opatije Amir Muzur, predsjednik gradskog vijeća Adriano Požarić, predsjednik AMD Opatija Igor Puž, predsjednik AMD Matulji racing Siniša Sinčić i  Igor Puž predsjednik MO Veprinac i dugogodišnji vozač rallyja."Ovaj rally  u Opatiju će donijeti dinamiku koja fali, a nakon tog vikenda definitivno je neće više faliti", istaknuo je Muzur. Ovo nije nikakav novitet za Opatiju jer se poznati rally Opatija – Učka vozio dugi niz godina, a ove godine se slavi njegov 80-ti rođendan. "Rally bi trebao uspjeti, uvijek je bio priznat i rado posjećen. Uz dobru organizaciju i marketing mislim da mu možemo vratiti stari sjaj", rekao je Igor Puž , predsjednik AMD Opatija.

Na ovogodišnjem rallyju očekuje se između 50 i 70 posada, iako će sve biti pripremljeno za 120 posada kako se ne bi mijenjala pravila ako se narednih godina prijavi više posada. Dugogodišnji sudionik Opatijskog rallyja Igor Puž najavio je da: "Zbog atraktivnosti koje nudi ovaj rally među sudionicima će biti i onih koji više ne voze, ali će ipak doći na ovaj rally. Među posjetiteljima očekujemo i Mađare, Slovence i Austrijance, a sigurno će doći i Talijani. Vjerujemo da će biti više najava vozača kada cijela ova priča izađe u javnost."Rally će se voziti dva dana u dvije etape. Prvog dana brzinska utrka će se odvijati u samom centru Opatije, tako da će svi posjetitelji moći uživati u čarima rallyja i uzbuđenju koje donosi.
"Monte Carlo i Sanremo su gradići koji imaju svoj rally, a u Monte Carlu je on posjećeniji od Formule 1", istaknuo je Puž, predsjednik MO Veprinac. Upravo je to želja organizatora da budu što atraktivniji kao ova dva spomenuta grada. Drugog dana očekuje nas još veće uzbuđenje,  a rally će se voziti cestama opatijskog zaleđa (Učke i Permana).

U vrijeme trajanja ove manifestacije u Opatiji će se proširiti ugostiteljska ponuda te će se produžiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Proglašenje pobjednika odvijat će se ispred Ville Angioline, a tulum se nastavlja na Ljetnoj pozornici.


Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments