43 prijave za 36. Deltu


Doživjeli smo i to, broj prijava za "naše najuglednije automobilističko natjecanje" gotovo je manji od broja dosad održanih Delta Rallyja; na adresu organizatora do jučer su pristigle 43 prijave. Dobro je, to je dvostruko više nego je sadržavala startna lista nedavne kružne utrke u Požegi. Naravno da ove dvije discipline nemaju izravne veze, ali da dijele istu bolest i više je nego očito. Kako se o toj bolesti i njenoj višegodišnjoj tradiciji, pardon, povijesti zna sve (i svašta) posvetimo se radije toj i takvoj listi prijava.

U konkurenciji Prvenstva Europe na Delti će nastupiti 28 natjecatelja iz zemlje i svijeta. Čast da prvi svoj S2000 bolid spusti sa startne rampe, za ovu godinu deložirane s Jelačićplaca na Arenin parking, pripala je Poljaku Michalu Solowowu. Startnu dvojku na vratima će nositi talijanski vozač Giandomenico Basso ispred sunarodnjaka Corrada Fontane. Sa startnim brojem pet rally na 36. Delti će se u odmjeravanje snaga s ponajboljim europskim rallyjašima upustiti Juraj Šebalj. Njemu će društvo od hrvatskih vozača (i svih koji se takvima smatraju) u konkurenciji PE raditi Marin Galić, Janos Szilagyi, Saša Stanišić, Branko Jemrić, itd.

U neeuropskoj konkurenciji, za domaće će se Prvenstvo pored Europejaca boriti i skromna, ali odlučna skupina vozača koje niti posvemašnja depresija koja se silnom snagom obrušila na domaći automobilizam ne može zaustaviti u namjeri da odrade još jednu Deltu.


LISTA PRIJAVA - AK Delta

You have no rights to post comments