43 prijave za 36. Deltu

Objavljeno u: 20/05/2009 - 10:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Doživjeli smo i to, broj prijava za "naše najuglednije automobilističko natjecanje" gotovo je manji od broja dosad održanih Delta Rallyja; na adresu organizatora do jučer su pristigle 43 prijave. Dobro je, to je dvostruko više nego je sadržavala startna lista nedavne kružne utrke u Požegi. Naravno da ove dvije discipline nemaju izravne veze, ali da dijele istu bolest i više je nego očito. Kako se o toj bolesti i njenoj višegodišnjoj tradiciji, pardon, povijesti zna sve (i svašta) posvetimo se radije toj i takvoj listi prijava.

U konkurenciji Prvenstva Europe na Delti će nastupiti 28 natjecatelja iz zemlje i svijeta. Čast da prvi svoj S2000 bolid spusti sa startne rampe, za ovu godinu deložirane s Jelačićplaca na Arenin parking, pripala je Poljaku Michalu Solowowu. Startnu dvojku na vratima će nositi talijanski vozač Giandomenico Basso ispred sunarodnjaka Corrada Fontane. Sa startnim brojem pet rally na 36. Delti će se u odmjeravanje snaga s ponajboljim europskim rallyjašima upustiti Juraj Šebalj. Njemu će društvo od hrvatskih vozača (i svih koji se takvima smatraju) u konkurenciji PE raditi Marin Galić, Janos Szilagyi, Saša Stanišić, Branko Jemrić, itd.

U neeuropskoj konkurenciji, za domaće će se Prvenstvo pored Europejaca boriti i skromna, ali odlučna skupina vozača koje niti posvemašnja depresija koja se silnom snagom obrušila na domaći automobilizam ne može zaustaviti u namjeri da odrade još jednu Deltu.


LISTA PRIJAVA - AK Delta

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments