Šebalj-Klinc o nastupu u Opatiji


Opatijski rally bio je za posade sve, samo ne jednostavan. Iako je otkazivanjem nekih brzinaca trasa spala samo na BI Poljane, Učku i Permane, promjenjivo vrijeme je napravilo ovaj rally vrlo teškim. U konačnom poretku, Šebalj i Klinc su potvrdili svoju dominaciju, no posao nije bio nimalo lagan. Da je to tako potvrdili su i brzi konkurenti već prvog dana, kada su pobjednici pali na četvrto mjesto. Ipak, u nastavku natjecanja nisu ništa prepustili slučaju, te su pobijedili na svim subotnjim brzincima i na kraju slavili sa skoro minutu prednosti ispred Szilagya i Petriča.Jura:
Prognoza vremena me prije rallyja doslovno tjerala u očaj. Radilo se o mjestimičnim pljuskovima, od totalnog potopa do vrućeg asfalta na istom brzincu. Da bi napravili ovakav rezultat potrošili smo dosta guma, no ipak se isplatilo. Učka i Permani su vrlo zahtjevni brzinci, brzi i ritmični na kojima se isplati riskirati. Auto je preko vikenda radio savršeno, kao i kompletan tim.

Toni:
Prije rallyja smo shvatili da će prave informacije o stanju na stazi igrati odlučujuću ulogu. Doslovno smo organizirali nekoliko ljudi čiji je posao bio samo dojava stanja asfalta. Ovim putem se zahvaljujemo Mati, Vladi i Igoru, koji su pokrivali brzince, bez čije pomoći ne bi bilo niti pobjede. U naš tim su bili uključeni čak i dežurni metorolozi iz državnog hidrometerološkog zavoda. Vozili smo na gotovo svim kombinacijama kišnih, intermedij i slik guma.

You have no rights to post comments