"Kao i obično, idemo po pobjedu!"


Ove godine u kalendaru prvenstva Hrvatske nalazi se i rally u susjednoj Sloveniji, točnije Ajdovščini. Radi se o kraćem natjecanju ukupne dužine 75 km brzinskih ispita. Ovakav koncept relija pokazao se odličan. Naime lista prijava broji 87 posada, što je ovogodišnji rekord i u Sloveniji i u Hrvatskoj. Ukupno je prijavljeno 14 hrvatskih posada. Naše uzdanice Šebalj i Klinc startaju sa startnim brojem 3 iza Darka Peljhana i Hermana Gassnera.


     

Jura:
Rally Ajdovščina je novost u našem kalendaru. Radi se o "sprint reliju" koji ne dopušta mnogo pogrešaka. Koncepcija brzinaca je jednostavna. Ono što trenutno znamo jest da su odabrane staze tehnički vrlo zahtjevne i brze. Iako dolazimo kao stranci koji nastupaju prvi puta, optimističan sam kao i uvjek i jedino što znam da ćemo dati sve od sebe u borbi za generalku. Konkurencija je brojna i brza. Imamo desetak konkurenata u klasi, pa me ovo natjecanje posebno veseli jer podsjeća na dobra prošla vremena.

Toni:
Ovaj reli je specifičan i po tome što se organizator potrudio postaviti stroge kontrole na brzince prije natjecanja. Imamo na raspolaganju samo osam sati za popisivanje i trening, što bi nam svima trebalo dati slične šanse. Jura i ja smo razradili posebnu taktiku što brže i bolje pripreme. Mi ćemo kao i obično juriti po pobjedu!

Start relija: 22.8. Subota, 12.30  - centar Ajdovščine

Lista prijava

Skice ispita


You have no rights to post comments