Šebalj: "Poklonili smo pobjedu"


Rally Ajdovščina koji se bodovao za hrvatsko i slovensko prvenstvo bio je jedan od najatraktivnijih ove sezone, a kao i uvijek u Sloveniji, publike nije manjkalo. Uz to, odabir zanimljivih staza, brojnost natjecatelja i lijepo vrijeme kumovali su pravom oktanskom spektaklu. Naša najbolja posada, Šebalj-Klinc, zabilježila je još jednu pobjedu za prvenstvo Hrvatske, no njihov apetit za osvajanje rallyja ipak nije zadovoljen. Završili su kao četvrti u generalci, dok je ukupnu pobjedu odio Peljhan ispred Gassnera i Petriča.Jura:
Iako nismo uspjeli pobijediti, jako sam zadovoljan automobilom, timom i našom formom. Rally je zaista odličan i dobro smo se osjećali prije starta. Već na prva dva brzinca bilo je jasno da Peljhanu više leži brzinac "Col", a nama "Planina". Obzirom da je upravo ovaj drugi brzinac mnogo duži i zahtjevniji vjerovao sam da na njemu možemo potvrditi našu dominaciju. Nažalost u drugom prolasku istim brzincem izletjeli smo na jednom sporom djelu staze i izgubili previše dragocjenog vremena. Samo dva brzinca kasnije sam napravio još jednu grešku i probušio gumu. Tako sam doslovce poklonio Gassneru i Petriču bolji plasman. Ok, završili smo prvi u poretku za Prvenstvo Hrvatske, no obzirom na slabu konkurenciju ove godine, to mi nije prevelika utjeha.

Toni:
Prije natjecanja bili smo svjesni da možemo ići na prvo mjesto samo ako riskiramo, jer je konkurenata mnogo, a brzinaca samo osam. Izletjeli smo na skliskom dijelu zavojem koji se vozi u drugoj brzini. To se događalo u trenucima kada smo htjeli preći u vodstvo. Popeli smo se na hupser zemlje, auto se ugasio i prošlo je 15-20 sekundi dok se nismo iščupali. Prava šteta. Ipak, drago nam je da smo pokazali dobru formu, te da smo se napokon stopili s novim autom. To će nam biti jako važno u daljnjem tijeku prvenstva.
 
Rezultati:

1. Peljhan
2. Gassner          9.1
3. Petrič            19.5
4. Šebalj            21.3
5. Pasteiner     1.03,9
6. Humar         1.04,4
7. Szilagy        1.31,5
8. Klemenčič     1.36,3

You have no rights to post comments