Šebalj: "Poklonili smo pobjedu"

Objavljeno u: 25/08/2009 - 14:11 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Rally Ajdovščina koji se bodovao za hrvatsko i slovensko prvenstvo bio je jedan od najatraktivnijih ove sezone, a kao i uvijek u Sloveniji, publike nije manjkalo. Uz to, odabir zanimljivih staza, brojnost natjecatelja i lijepo vrijeme kumovali su pravom oktanskom spektaklu. Naša najbolja posada, Šebalj-Klinc, zabilježila je još jednu pobjedu za prvenstvo Hrvatske, no njihov apetit za osvajanje rallyja ipak nije zadovoljen. Završili su kao četvrti u generalci, dok je ukupnu pobjedu odio Peljhan ispred Gassnera i Petriča.Jura:
Iako nismo uspjeli pobijediti, jako sam zadovoljan automobilom, timom i našom formom. Rally je zaista odličan i dobro smo se osjećali prije starta. Već na prva dva brzinca bilo je jasno da Peljhanu više leži brzinac "Col", a nama "Planina". Obzirom da je upravo ovaj drugi brzinac mnogo duži i zahtjevniji vjerovao sam da na njemu možemo potvrditi našu dominaciju. Nažalost u drugom prolasku istim brzincem izletjeli smo na jednom sporom djelu staze i izgubili previše dragocjenog vremena. Samo dva brzinca kasnije sam napravio još jednu grešku i probušio gumu. Tako sam doslovce poklonio Gassneru i Petriču bolji plasman. Ok, završili smo prvi u poretku za Prvenstvo Hrvatske, no obzirom na slabu konkurenciju ove godine, to mi nije prevelika utjeha.

Toni:
Prije natjecanja bili smo svjesni da možemo ići na prvo mjesto samo ako riskiramo, jer je konkurenata mnogo, a brzinaca samo osam. Izletjeli smo na skliskom dijelu zavojem koji se vozi u drugoj brzini. To se događalo u trenucima kada smo htjeli preći u vodstvo. Popeli smo se na hupser zemlje, auto se ugasio i prošlo je 15-20 sekundi dok se nismo iščupali. Prava šteta. Ipak, drago nam je da smo pokazali dobru formu, te da smo se napokon stopili s novim autom. To će nam biti jako važno u daljnjem tijeku prvenstva.
 
Rezultati:

1. Peljhan
2. Gassner          9.1
3. Petrič            19.5
4. Šebalj            21.3
5. Pasteiner     1.03,9
6. Humar         1.04,4
7. Szilagy        1.31,5
8. Klemenčič     1.36,3

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments