Jemrić- Draženović zadovoljni s Puntom HGT

Objavljeno u: 27/08/2009 - 10:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!

Rally posada Branko Jemrić- Zdravko Draženović , članovi AK Astra i LLumar rally teama, prošlog vikenda nastupili su na rallyju Ajdovščina 2009 u susjednoj nam Sloveniji. Iako su i za ovaj rally mijenjali automobil, nastupajući sa Fiat Puntom HGT, ponovo su ostvarili vrhunski rezultat osvojivši drugo mjesto u grupi A i klasi A7 te izvrsno 5. mjesto u generalnom poretku za Prvenstvo Hrvatske.


foto: Siniša Pšeničnik i Sanja Berend

Branko Jemrić:

"Uspjeli smo nastupiti na utrci!!! To je u ovoj financijskoj (ne)situaciji najveći uspjeh. Nedostatak financija nas je primorao da na trećem ovosezonskom rallyju nastupimo i u trećem trkaćem automobilu. Ovog puta izbor je pao na Fiat Punto HGT, nevjerojatno izdržljiv, prava mala jurilica. Budući da do posljednjeg trenutka nismo znali da li ćemo nastupiti, kasnili smo na pregled staze i tu smo već kaskali za konkurencijom, a rally Ajdovščina je vrlo tehnički zahtjevan i itinererski kratak tako da se i najmanja pogreška (gubitak vremena) ne može nadoknaditi. Mi smo tijekom rallyja napravili dvije pogreške, srećom, laganim izlijetanjem sa staze i tako izgubili 4. mjesto generalnog poretka prvenstva Hrvatske, ali ne žalimo nego smo izuzetno zadovoljni rezultatom, drugo mjesto u grupi A i klasi A7. Drago mi je da je generalni uvoznik Fiata za Hrvatsku, tvrtka Autocommerce Hrvatska  prepoznao naše ambicije te uz njihovu pomoć i pomoć naših dosadašnjih sponzora, LLumar, 24sata i svakako AK Astra, omogućili da nastupimo u Ajdovščini. Želim se zahvaliti svojim sponzorima (gore navedenim), svojoj ekipi, "šefici" Maji, voditelju LLumar rally teamaa Nikoli, suvozaču Zdravku, a posebno veliko HVALA Simonu Trobecu, Mitji Slejku i njegovoj cijeloj obitelji, svakako i navijačima koji su nam doslovno došli iz cijele Hrvatske dati podršku."Zdravko Draženović:

"Što reći, treći auto za treći nastup u ovogodišnjoj sezoni rallyja. Nismo imali vremena za privikavanje na novo vozilo i praktički smo sjeli u njega pred sam start i tako krenuli u utrku. Prva dva brzinca bila su idealna za privikavanje na novi auto (koji je uzgred rečeno prava mala igračkica i jurilica), a sam tijek rallyja davao nam je samopouzdanja do samoga kraja. Bilo je prilično vruće u samom autu, ali i to smo nekako pretrpjeli samo da bi došli do cilja. Sa svim sitnijim problemima koje smo imali cijeli dan (na svakom brzincu nešto) na kraju smo stigli do 2. mjesta u klasi A7 i 3. mjesta u grupi A. Super zadovoljni... Ovom prilikom bi se htio zahvaliti svima koji su nam na neki način pomogli da stignemo do cilja. Prije svega Simonu, Mitji Slejku, šefu teama Nikoli i neizostavnoj šefici Maji... Pozdravio bih i ovim putem sve navijače i gledatelje rallyja (posebno iz Hrvatske). Stvarno je bilo gušt voziti pored toliko fanova rallyja."


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments