Nova rally sezona počinje u Zagorju

Ovogodišnja auto-rally sezona Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) kao i prošle godine, započinje u Zagorju, u Kumrovcu i okolici, sa natjecanjem pod nazivom "2. RALLY KUMROVEC 2012." kojeg organizira Auto klub DELTA SPORT Zagreb, u suradnji sa Općinama Kumrovec i Zagorska Sela.

Sveobuhvatne pripreme koje praktično traju od kraja prošle godine, završene su i sve je spremno za pravi oktanski spektakl koji se očekuje u Kumrovcu i Zagorskim Selima. Organizator ovog rallya, sa velikim ponosom poziva sve zaljubljenike u sport i automobilizam, da im se pridruže u subotu, 31.03.2012., na Ceremonijalnom startu u 11:45 sati, u samom centru Kumrovca, Muzej "Staro Selo", gdje će biti pozdravljene i najavljene sve posade koje će doći na otvorenje sezone.

Na završnom pripremnom sastanku Organizacijskog odbora, prema riječima direktora natjecanja, g. Slavena Dedića, može se očekivati nastup 40-ak posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, te Bosne i Hercegovine, što je više nego zadovoljavajuća brojka za početak rally sezone 2012.-te.

LISTA PRIJAVLJENIH POSADA

Sportski dio natjecanja započinje u 13:01 sati, kada natjecatelji kreću iz servisnog prostora na dva brzinska ispita, koji se održavaju u neposrednoj blizini Kumrovca i Zagorskih Sela.

Ukupna dužina ovogodišnjeg itinerera "2. RALLY KUMROVEC 2012." iznosi 98,84 kilometara, na kojima posade očekuje 6 brzinskih ispita ukupne dužine 41,28 kilometara. Brzinski ispit (BI/SS) naziva "Kumrovec" dužine 5,99 kilometara sa asfaltnom podlogom, izuzetno je atraktivan, sa brojnim uzbrdicama i nizbrdicama, uskim zavojima i nalazi se u neposrednoj blizini centra mjesta sa laganim prilazom pješice, bez potrebe dolaska automobilom. Drugi brzinski ispit naziva "Zagorska Sela", dužine 7,77 kilometara, u cijelini također na asfaltu, nešto je duži i pravi je klasik rallya  - uska zavojita cesta, prolasci kroz šumu, uzbrdice i nizbrdice sa ciljem pred samim mjestom Zagorska Sela. Natjecatelji će oba brzinska ispita voziti tri puta. Servisni prostor nalazi se u Kumrovcu, na parkiralištu autobusnog kolodvora, gdje će biti smještene sve prateće ekipe, servisna zona, regrouping i zona za nadolijevanje goriva. Ova pozicija je svakako zanimljiva i gledateljima, gdje mogu vidjeti na djelu sve mehaničare, teamove i njihov rad tijekom raznih izmjena, popravaka vozila i slično.

Kraj rallya - Ciljna ceremonija i proglašenje pobjednika, očekuje se malo prije 17 sati, u centru Kumrovca, Muzej "Staro Selo".

I ove zime, dok su zagorski bregi mirovali, a hladna Sutla mirno tekla, brojni ljubitelji automobilizma i  novog oktanskog spektakla u Zagorju jedva su dočekali ove prve proljetne zrake sunca i početak...

You have no rights to post comments