Organizacijsko-sportska pobjeda na početku rally sezone

Objavljeno u: 03/04/2012 - 00:29 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Nova sezona auto-rally prvenstva Hrvatskog auto i karting saveza započela je u Zagorju, u Kumrovcu na najljepši mogući način. Lijepa sunčana subota, na tisuće pristiglih gledatelja, veliki broj medija uz oduševljene domaćine, koji su na mnoge načine pozdravljali najbolje rally posade koje su došle na uvertiru u sezonu, u Općinu Kumrovec i Zagorska Sela.

Od 46 prijavljenih posada, na sam dan natjecanja, u subotu 31. ožujka, 42 posade obavile su i prošle administrativni i tehnički pregled iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije što je prema riječima Organizatora bila odlična brojka za početak sezone.

Brzinski ispiti „Kumrovec“ i „Zagorska Sela“ donijeli su brojnim oduševljenim gledateljima odličnu borbu za sam vrh "generalke" između tri Mitsubishi Lancera EVO IX, gdje je na koncu slavila posada Organizatora – Auto kluba DELTA SPORT Zagreb, SZILAGYI-CSANYI ispred posade PULIĆ-BITTERMAN, sa prednošću od 20,5 sekunde. Treće mjesto osvojili su aktualni prvaci Hrvatske, posada ŠEBALJ-KLINC čiji je zastatak na koncu, za pobjednicima bio 34 sekunde.

No, zaista bi bilo nepravedno uz borbu za sam vrh, ne spomenuti odlične vožnje posada MIHELIĆ-BUTORAC, ŠKALIĆ-ŠKALIĆ, PUŠKAR-TROHA, SERTIĆ-STIPERSKI, JEMRIĆ-KAPPLER, ali i svih rally posada koje su uspjele doći do cilja, ovog kratkog, ali izuzetno zahtjevnog rallya, koji se odvijao na dva brzinska ispita u samoj blizini Kumrovca i Zagorskih Sela.

U sportskom smislu, sezona je počela na zanimljiv način, no moramo istaknuti i odličnu Organizaciju samog natjecanja, od priprema koje su trajale intenzivno zadnja tri mjeseca, do same realizacije natjecanja, gdje se jako puno računa vodilo o poslovnim partnerima, gledateljima i medijima, što je na koncu rezultiralo gotovo nevjerovatnom odazivu istih i stoga zaključujemo da je Kumrovec donio dvostruku pobjedu Auto kluba DELTA SPORT Zagreb – u sportskom smislu, ali i u Organizacijskom smislu.

Sve rezultate i vijesti sa natjecanja možete vidjeti na http://www.rally-kumrovec.com

I na kraju, novi poziv svima je – Vidimo se i slijedeće godine, u "Najpoznatijem selu na svijetu" !

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments