Organizacijsko-sportska pobjeda na početku rally sezone

Objavljeno u: 03/04/2012 - 00:29 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Nova sezona auto-rally prvenstva Hrvatskog auto i karting saveza započela je u Zagorju, u Kumrovcu na najljepši mogući način. Lijepa sunčana subota, na tisuće pristiglih gledatelja, veliki broj medija uz oduševljene domaćine, koji su na mnoge načine pozdravljali najbolje rally posade koje su došle na uvertiru u sezonu, u Općinu Kumrovec i Zagorska Sela.

Od 46 prijavljenih posada, na sam dan natjecanja, u subotu 31. ožujka, 42 posade obavile su i prošle administrativni i tehnički pregled iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije što je prema riječima Organizatora bila odlična brojka za početak sezone.

Brzinski ispiti „Kumrovec“ i „Zagorska Sela“ donijeli su brojnim oduševljenim gledateljima odličnu borbu za sam vrh "generalke" između tri Mitsubishi Lancera EVO IX, gdje je na koncu slavila posada Organizatora – Auto kluba DELTA SPORT Zagreb, SZILAGYI-CSANYI ispred posade PULIĆ-BITTERMAN, sa prednošću od 20,5 sekunde. Treće mjesto osvojili su aktualni prvaci Hrvatske, posada ŠEBALJ-KLINC čiji je zastatak na koncu, za pobjednicima bio 34 sekunde.

No, zaista bi bilo nepravedno uz borbu za sam vrh, ne spomenuti odlične vožnje posada MIHELIĆ-BUTORAC, ŠKALIĆ-ŠKALIĆ, PUŠKAR-TROHA, SERTIĆ-STIPERSKI, JEMRIĆ-KAPPLER, ali i svih rally posada koje su uspjele doći do cilja, ovog kratkog, ali izuzetno zahtjevnog rallya, koji se odvijao na dva brzinska ispita u samoj blizini Kumrovca i Zagorskih Sela.

U sportskom smislu, sezona je počela na zanimljiv način, no moramo istaknuti i odličnu Organizaciju samog natjecanja, od priprema koje su trajale intenzivno zadnja tri mjeseca, do same realizacije natjecanja, gdje se jako puno računa vodilo o poslovnim partnerima, gledateljima i medijima, što je na koncu rezultiralo gotovo nevjerovatnom odazivu istih i stoga zaključujemo da je Kumrovec donio dvostruku pobjedu Auto kluba DELTA SPORT Zagreb – u sportskom smislu, ali i u Organizacijskom smislu.

Sve rezultate i vijesti sa natjecanja možete vidjeti na http://www.rally-kumrovec.com

I na kraju, novi poziv svima je – Vidimo se i slijedeće godine, u "Najpoznatijem selu na svijetu" !

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments