Sertić – Stiperski: 'Veni, vidi, vici'

Nakon poduže zimske stanke počeo se približavati i taj vikend, dugi iščekivani rally Kumrovec. Izašla je i startna lista koju su svi dugo očekivali iz više razloga, jedan je da se vidi tko je kome konkurencija u novo osnovanim skupinama, drugi da se vidi približan broj auta koji će se voziti našim rallyjima ove sezone, a treći puka znatiželjnost i nestrpljivost.

Svi smo se ugodno iznenadili kada je izašla lista s čak 46 vozila, što je bio dokaz odličnog posla koji je odradio AK Delta Sport u organizaciji i treba im još jednom čestitati na tome.

Ovo je bio jedan od rallyja na kojem napokon nije bilo zakulisnih igara, prepucavanja i sličnih stvari, od prvog trenutka bitne su bile samo posade, gledatelji, fotoreporteri ... Ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogla biti jedna jako dobra sezona hrvatskog rallyja, a isto tako ovo bi mogla biti i naša sezona.Za posadu Sertić – Stiperski rally Kumrovec je prošao savršeno. Od prvog do zadnjeg trenutka sve se posložilo onako kako su htjeli, možda čak i malo bolje od toga. Automobil je bio potpuno spreman, pitanje je bilo jedino kako će oni funkcionirati i koliko vremena će im trebati da se vrate u formu pošto je zimska stanka poslije zadnjeg rallyja u Poreču bila poprilično duga.

'Nakon prvog brzinskog ispita, na kojem smo krenuli s jako visokim tempom bili smo prezadovoljni postignutim. Već tada postigli smo iznenađujuće veliku prednost nad našim konkurentima. Nastavili smo voziti u vrlo visokom i rizičnom tempu i to konstantno, prva četiri brzinca išli smo na nož, nekoliko puta bili na samoj granici izlijetanja i imali i više sreće nego pameti. Nakon četvrtog brzinca imali smo više od pola minute prednosti ispred drugoplasiranog u klasi, te smo zadnja dva brzinca malo maknuli nogu s gasa te rutinirano priveli rally kraju i uzeli prvu ovogodišnju pobjedu u skupini 2. Iznimno nas je razveselila pobjeda na prvom rallyju sezone, a još više dominantan način na koji smo stigli do nje.''Možda je malo prerano nakon prve utrke govoriti o tome, ali ovakvom vožnjom mislimo da možemo u napad na naslov prvaka Hrvatske u skupini 2. Iza nas je jedan prekrasan vikend, rally koji je dokazao da i Prvenstvo Hrvatske može biti na jednoj jako visokoj razini, ponajprije zahvaljujući organizatorima, posadama, gledateljima koji su prepoznali da bi ovo mogao biti jedan jako lijep vikend za hrvatski autosport te se pojavili u iznimno velikom broju te naravno i našim fotografima, reporterima kojih je iz utrku u utrku sve više', zadovoljno su nakon nastupa u Kumrovcu zborili Goran i Marko.

Sada slijedi iščekivanje i priprema za Delta rally, za kojeg se nadamo da će biti potvrda da rally Kumrovec nije bio samo trenutni bljesak, nego novi standard koji će ostali organizatori uspjeti održavati. Isto tako nadamo se da će i posada Sertić – Stiperski imati jednako dobre vijesti s ostatka sezone, te upisati još velik broj pobjeda.

Goran Sertić:
Veni vidi vici! Što drugo reći? Iznimno sam sretan zbog rezultata, oduševljen organizacijom, našim timom... Jednostavno nam je sve išlo na ruku. Bilo je stvarno upitnih situacija, ali osjećao sam da imam auto pod kontrolom i da mogu dopustiti duže držanje gasa i što kasnije kočenje. Publika je sa velikim ovacijama popratila naše prolaske zavoja i time nam pomagala da održimo tempo. Brzinci su bili izuzetno zahtjevni, prostora za greške nije bilo, šodera je bilo na svakom zavoju, skoro pa je bio osjećaj kao da se bavimo „poljoprivredom“. Marko je ove godine nastavio u svom besprijekornom režimu, stručno i bez pogrešaka, meni je auto „ležao“, i to moram napomenuti da ove godine nismo imali nikakve pripreme, niti treninge niti testiranja automobila, tako da možemo biti iznimno zadovoljni i očekivati sve bolje i bolje rezultate, te smo došli do prve ovogodišnje pobjede, a nadam se ne i zadnje. Za kraj mogu reći samo velike pohvale organizatoru, čestitke konkurenciji, i vidimo se na Delta Rallyju.

Marko Stiperski:
Iza nas je rally Kumrovec. Za nas jedan od rallya kojeg ćemo svakako pamtiti. Nakon naše prve zajedničke pobjede na Dugom selu prošle godine, sada smo uspjeli upisati i drugu. Na samom početku sezone ne samo da smo uspjeli nastaviti voziti u tempu s kojim smo završili prošlu sezonu, nego bi se usudio reći i dosta brže. Prva četri brzinca smo odradili zbilja jako jako brzo, imali smo par kritičnih situacija iz kojih nas je izvuklo malo sreće i Goranove iznimno dobre reakcije. Zadnja dva brzinca smo malo usporili kako ne bi nekom greškom izgubili pobjedu koju smo osigurali vožnjom u prva četri brzinca, iako nam je sad lagano i žao na puštanju gasa zbog publike, koje je po svim dijelovima brzinca bilo u jako jako velikom broju, te su vrlo glasno navijali i nagrađivali svaki atraktivni prolazak. Sad se okrećemo prema Delta rallyju, za koji ćemo se pokušati što bolje spremiti te opet odvoziti na visokoj razini.

You have no rights to post comments