Video: Rally Kumrovec by Rally Puza

Prvo natjecanje nove sezone domaćeg, hrvatskog prvenstva u rallyju održano je prije nešto više od tjedan dana u Kumrovcu.

Pobjednici i gubitnici su poznati, a dojmova s prvog rallyja je mnogo, unatoč kratkoći itinerera i malom broju ispita. I dok neki pozdravljaju uvođenje sprint formata u hrvatsko prvenstvo, drugima kratki itinerer nije baš najbolje "sjeo", pa se čuju priče kako bi još par ispita dodatno upotpunilo sprint rallyje. Argumente za povećanje broja ispita osobno i ne razumijem najbolje, jer sprint rally bi trebao biti - sprint rally! S malim brojem ispita, na kojima je potrebno sačuvati koncentraciju, kao i brzinu, te stalno imati na umu da za ispravljanje grešaka jednostavno nema vremena ni prostora. Doduše, dodavanje par ispita ne bi drastično promijenilo situaciju, ali par po par i došli bismo do uobičajenog formata po kojem su se inače odvijali "pravi" rallyji.

Kako bilo, sprint rally je održan, neki su kiksali, drugima su krivi bili automobili, treći ni sami ne znaju što bi rekli i sve im je to "poljoprivreda", a kako je prvi rally sezone vidjela ekipa Rally Puza pogledajte u video zapisu u nastavku.

Video sadržaj

You have no rights to post comments