Šebalj pobijedio na Zagreb Delta Rallyju

Zagrebačka posada Juraj Šebalj - Toni Klinc upisala je prvu ovosezonsku pobjedu na današnjem Zagreb Delta Rallyju, održanom u okolici Stubice i Marije Bistrice. U nastavku prenosimo službene biltene organizatora.


Jučer je u Stubičkim Toplicama otvoren 38. Zagreb Delta Rally. Otvorenju i svečanom startu posada nazočili su organizatori te dužnosnici, g. Bosnar; načelnik općine Stubičke Toplice, g. Čegelj; direktor natjecanja, g. Šebalj; direktor rallyja te gđica. Cvirn; voditeljica Ureda. Svi su oni izjavili kako su ponosni na održavanje samog natjecanja i na međusobnu suradnju koju je AK Delta ostvarila sa lokalnim autoklubovima AK Stubaki, AK Zagorje-Oroslavje i AK Rally-Baba i lokalnim općinama.

Svečanom startu se pridružila i turistička zajednica koja je svim vozačima dijelila prigodne poklone u obliku licitarskih srca.

Ovogodišnja Delta ima 12 brzinskih ispita. Prvih 6 brzinaca je: B1/B4 Golubovec (08:29/10:23), B2/B5 Matenci (09:02/10:56) i B3/B6 (09:20/11:14).  Rezultati nakon prvih 6 brzinaca su:

Juraj Šebalj/Toni Klinc, AKK Sveta Nedelja
Janos Szilagyi /Botond Csanyi, AK Delta Sport
Nenad Lončarić/Tomislav Pazman, AKK Sveta Nedelja

Predstavnici AK Delta Juraj Puškar / Alan Troha trenutno su na sjajnom 4. mjestu.
Sljedeće posade su tijekom prvih 6 brzinaca odustale od daljnjeg natjecanja: Niko Pulić/Saša Bitterman (izletio na B4, tehnički kvar: diferencijal), Boro Mateša/Zoran Harapin (tehnički kvar), Zvonko Mrzljak/Kristijan Ozmec (tehnički kvar), Nikola Miketić/Tomislav Labaš (nisu startali).


Juraj Puškar vrlo je zadovoljan rezultatom i stazom, kao i lijepim vremenom. Rekao je da je užitak voziti te da mu je najdraži 4. brzinac na kojem su ostvarili 3. vrijeme.

Goran Sertić izjavio je da je u početku staza bila dosta skliska, a na 6. brzincu su čak nakratko izletjeli sa staze i izgubili 10-15 sekundi. Međutim, uspjeli su se izvući bez oštećenja i vratiti na stazu. Rekao je i da ciljaju na prvo mjesto u klasi, dok ukupan poredak nije toliko bitan. Najljepši mu je bio 6. brzinac, makar su malo previše jurili pa su zato i izletjeli sa staze.

Janos Szilagyi nije zadovoljan rezultatom jer su izabrali krive gume. Rekao je da je organizacija savršena. Ove godine prvi put vozi s hrvatskom licencom i jako je zadovoljan svojim novim klubom (AK Delta Sport) i potporom koju mu pružaju.

Nenad Lončarić ove godine vozi u autu kojega je prošle godine vozio I. Čibej, pa se još uvijek privikava na njega. Staza je dosta brza, što on ne voli, ali je zadovoljan organizacijom. Ne sviđa mu se novi brzinac (Golubovec), draži su mu Vučak i Samci, ali je zadovoljan trenutnim rezultatom.   

Završio je i drugi dio natjecanja, odnosno brzinski ispiti 7-12: B7/B10 Samci (13:12/15:11), B8/B11 Vučak (13:35/15:34) i B9/B12 Lobor (14:08/16:07).

Startalo je 33 posada, a završilo ih je 23. Uz već ranija odustajanja, došlo je do novih tehničkih problema i odustajanja za posade: Branimir Kučko/Branimir Tomurad (tehnički problem), Karl Rumpler/Maria Rumpler (sletio s ceste), Manuel Kodelja/Bojan Krota (sletio s ceste), Ivica Siladić/Jasna Durak (tehnički problem) i Juraj Combaj/Saša Crnec (tehnički problem).  

Szilagyi je sretan što je završio utrku, s obzirom na tehničke probleme.

Šebalj je jako zadovoljan s vožnjom i organizacijom ali mu je žao što je Pulić izletio i što je Szilagyi imao probleme, inače bi utrka do kraja bila uzbudljivija, ovako je rally na polovici već bio odlučen. Međutim, nije ga bilo lako dovršiti bez pogrešaka. Rally je bio težak, tako da je u svakom slučaju uspjeh završiti ga bez izlijetanja.

Lončarić je zadovoljan s konačnim rezultatom i, što je najbitnije, dobro se zabavio.

Konačni poredak ovogodišnje Delte je:

Juraj Šebalj/Toni Klinc, AKK Sveta Nedelja
Janos Szilagyi /Botond Csanyi, AK Delta Sport
Nenad Lončarić/Tomislav Pazman, AKK Sveta Nedelja

Čestitamo i svim pobjednicima po grupama i klasama.

Održana je press konferencija, na kojoj su sudjelovali prvoplasirani J. Šebalj/T.Klinc i trećeplasirani N. Lončarić/T.Pazman.

Na završnoj ceremoniji dodijeljene su nagrade za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba “Sjeverna liga”. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!

You have no rights to post comments