Usprkos brojnim pehovima, uspješno odrađena Delta

Objavljeno u: 01/05/2012 - 00:06 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Ovogodišnje 38. izdanje Delta rallya buzetsko-opatijski dvojac Viliam Prodan i Zdravko Draženović pamtit će po pobjedi u klasi 3, trećem mjestu ukupnog poretka za prvenstvo Hrvatske, ali i po mnogobrojnim problemima koji su ih pratili.

- Nakon početnog ispitivanja snage na prva tri brzinska ispita zasjeli smo na čelno mjesto klase 3, no vrlo raspoloženi ManuelKodelja, kojem je navigirao moj bivši suvozač Bojan Krota - puhao nam je za vratom. Na sljedeća tri brzinca krenuli smo življe, a potom, na startu petog brzinskog ispita, automobil nam je počeo trokirati te smo s pola snage odvezli isti i sljedeći brzinac, što nas je nas je u poretku vratilo na pola sekunde prednosti pred Kodeljom. Mehaničari su uspjeli otkloniti kvar te smo sljedeća tri brzinca posao odradili kako treba, kazao je Prodan.

Nažalost, ovdje pehovima nije bio kraj. Najprije automobil nije htio upaliti, što je rezultiralo kašnjenjem u vremensku zonu, za što je posada dobila penalizaciju, a na samom startu desetog brzinca otkazalo im je i kvačilo. Usprkos svemu, u cilj su ušli kao pobjednici te visoko rangirani u generalci, stoga je za njih Delta rally bio iznimno  uspješna, te se sada pripremaju za predstojeći Croatia rally, koji je na rasporedu za dvadesetak dana

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments