Usprkos brojnim pehovima, uspješno odrađena Delta

Ovogodišnje 38. izdanje Delta rallya buzetsko-opatijski dvojac Viliam Prodan i Zdravko Draženović pamtit će po pobjedi u klasi 3, trećem mjestu ukupnog poretka za prvenstvo Hrvatske, ali i po mnogobrojnim problemima koji su ih pratili.

- Nakon početnog ispitivanja snage na prva tri brzinska ispita zasjeli smo na čelno mjesto klase 3, no vrlo raspoloženi ManuelKodelja, kojem je navigirao moj bivši suvozač Bojan Krota - puhao nam je za vratom. Na sljedeća tri brzinca krenuli smo življe, a potom, na startu petog brzinskog ispita, automobil nam je počeo trokirati te smo s pola snage odvezli isti i sljedeći brzinac, što nas je nas je u poretku vratilo na pola sekunde prednosti pred Kodeljom. Mehaničari su uspjeli otkloniti kvar te smo sljedeća tri brzinca posao odradili kako treba, kazao je Prodan.

Nažalost, ovdje pehovima nije bio kraj. Najprije automobil nije htio upaliti, što je rezultiralo kašnjenjem u vremensku zonu, za što je posada dobila penalizaciju, a na samom startu desetog brzinca otkazalo im je i kvačilo. Usprkos svemu, u cilj su ušli kao pobjednici te visoko rangirani u generalci, stoga je za njih Delta rally bio iznimno  uspješna, te se sada pripremaju za predstojeći Croatia rally, koji je na rasporedu za dvadesetak dana

You have no rights to post comments