Šebalj: 'Pobjeda u pravom trenu'

Proteglog vikenda održana je 38. Delta. Rally je ove godine bio koncipiran na poznatim brzincima Gulobovec, Vučak i Samci. Prema najavama, bitka za prvo mjesto vodila se između trojca Szilagy, Pulić i Šebalj. Rally je startao uzbudljivo. Prva dva brzinca dobio je Pulić, da bi nakon toga Šebalj uzvratio. U tom momentu Pulić je imao prednost pred Šebaljem svega 0.6 sekundi. Na slijedećem brzincu, Pulić izleće sa staze, a dva brzinca kasnije Szilagy kasni preko 30 sec radi problema sa diferencijalom. Šebalju i Klincu bila su otvorena vrata pobjedi.  Nakon dvanaest brzinaca slavili su ispred drugoplasiranog Szilagya i trećeplasiranog Lončarića.

Juraj Šebalj
Jako sam zadovoljan pobjedom. Mislim da je došla u dobrom trenutku. Prije svega radi vraćanja samopouzdanja, a na kraju i radi vrijednih bodova. Brzinci su bili izuzetno zahtjevni. Brzi s mnogo različitih vrsta asfalta. Golubovec i Vučak bili u jako skliski s dosta opasnih dijelova. Taman kad smo se dobro ugrijali, Szilagy i Pulić su otpali iz borbe za pobjedu, tako da smo ostatak rallyja odradili korektno bez rizika. Auto i tim su funkcionirali besprijekorno.

Toni Klinc
Lijep je osjećaj pobijediti pred domaćom publikom na ovakvim stazama. Pobijedili smo s velikom prednošću, no ne mogu reći da je bilo jednostavno. U promjeni smjera brzinaca, uvjeti su bili prilično opasni. Nažalost nekoliko posada je izletilo radi razbacanog šljunka, no to je rally. Iskreno, šteta za Pulića, vjerujem da bi do kraja imali dobru borbu za prvo mjesto. No, u nastavku sezone će svakako biti prilike za to.

You have no rights to post comments