'Zeleni' Croatia rally 2012.

Objavljeno u: 09/05/2012 - 08:45 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Organizator Croatia rallyja 2012. je odlučio istaknuti važnost ekološki osvještenog ponašanja u sklopu ovogodišnje utrke. U suradnji s dioničkim društvom za skupljanje, reciklažu i trgovinu ostataka i otpadaka Metis d.d. postaviti će „eko-otoke“ za sakupljanje i razdvajanje otpada koji nastaje u procesu automobilističke utrke i to na dva načina.

Jedan se odnosi na park vozača gdje će biti postavljeni spremnici za recikliranje otpada i to: otpadne gume, otpadna ulja i maziva, otpadne baterije i akumulatori, zauljene krpe i rukavice te otpadni karton i papir. Drugi, i vizualno najzanimljiviji način gledateljima, će zasigurno biti Preluk gdje će zone izlijetanja biti sačinjene od bala ambalažnih limenki i ambalažnog kartona. Promocija sporta i ekologije nastaviti će se u sklopu radionica i organiziranih natjecateljskih igara za građane, na Korzu 25.05.2012.godine i dalje s temom zbrinjavanja otpada.

Cilj ovogodišnje ekološke teme Croatia rallyja je istaknuti važnost ekologije u svakodnevnom životu i autosportu općenito te povezati ekološki osviješteno ponašanje sa sportskim kodeksom među vozačima.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments