'Zeleni' Croatia rally 2012.

Organizator Croatia rallyja 2012. je odlučio istaknuti važnost ekološki osvještenog ponašanja u sklopu ovogodišnje utrke. U suradnji s dioničkim društvom za skupljanje, reciklažu i trgovinu ostataka i otpadaka Metis d.d. postaviti će „eko-otoke“ za sakupljanje i razdvajanje otpada koji nastaje u procesu automobilističke utrke i to na dva načina.

Jedan se odnosi na park vozača gdje će biti postavljeni spremnici za recikliranje otpada i to: otpadne gume, otpadna ulja i maziva, otpadne baterije i akumulatori, zauljene krpe i rukavice te otpadni karton i papir. Drugi, i vizualno najzanimljiviji način gledateljima, će zasigurno biti Preluk gdje će zone izlijetanja biti sačinjene od bala ambalažnih limenki i ambalažnog kartona. Promocija sporta i ekologije nastaviti će se u sklopu radionica i organiziranih natjecateljskih igara za građane, na Korzu 25.05.2012.godine i dalje s temom zbrinjavanja otpada.

Cilj ovogodišnje ekološke teme Croatia rallyja je istaknuti važnost ekologije u svakodnevnom životu i autosportu općenito te povezati ekološki osviješteno ponašanje sa sportskim kodeksom među vozačima.

You have no rights to post comments