Opatija motorsport s četiri posade na 39. Croatia rallyu

Objavljeno u: 23/05/2012 - 16:02 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Prostor ispred opatijske tržnice jutros je pretvoren u pravi 'parc fermé' za tri od ukupno četiri 'bolida' koji će sutra juriti na 39. Croatia rallyu i braniti boje Opatija motorsporta.

Za Auto klub 'Opatija motorsport' nastupit će četiri posade, a na predstavljanje kluba, a ujedno i same manifestacije, pristigle su tri posade od ukupno četiri. Tako su svoje automobile i očekivanja od samog natjecanja znatiželjnim medijima, ali i usputnim prolaznicima strpljivo objašnjavali Davor Mihelić i Mateo Butorac (oba AK Opatija motorsport) koji će nastupit u Citroenu C2R2, Igor Puž (AK Opatija motorsport) i Tihomir Pašić (AK Opatija) kao posada Fiat Pande, te Tomas Hrvatin (AK MRC Sport) i Damir Kuzmić (AK Opatija motorsport) u Renault Cliu i suvozač Zdravko Draženović (AK Opatija motorsport) dok će im se Viliam Prodan (AK Buzet autosport) u Citroenu C2R2 max pridružiti na tehničkom pregledu.

- Prvi plan je da završimo, a drugi je da budemo što brži i da osvojimo prvo mjesto u klasi. U našoj klasi je najviše natjecatelja te je ujedno i najveća konkurencija. Potruditi ćemo se maksimalno i nadamo se da nećemo imati nepredvidivih situacija, kazao nam je Davor Mihelić.

- Nakon zagrebačke Delte, krenuli smo s ciljem da redovito završimo samo natjecanje. Ove sezone imamo puno jaču konkurenciju i klasa je sama po sebi puno jača. Dati ćemo sve od sebe da budemo najbrži, no rally je jako dug i svašta možemo očekivati, dodao je Damir Kuzmić.

Od četvrtka, 24.05. pa do subote, 26.05.2012.godine Rijeka i okolica bit će domaćini 39. Croatia rallya. Ceremonijalni start održat će se u četvrtak na Korzu s početkom u 18 sati, otkud će vozači krenuti put istarske strane Učke. Upravo tu će biti start prvog od ukupno 16 brzinskih ispita, točno u 18.53 sati.

- Ovo je najveći i najzahtjevniji rally u sezoni i vrlo je teško bilo što prognozirati prije rallya. Automobili su pripremljeni, ''radari“ popisani i sad preostaje tri dana jurnjave po lokalnim cestama Kvarnerskog zaleđa i Istre, ukupno 240 km brzinskih ispita i više od 600 km etape. Nadamo se da će automobili izdržati i da ćemo doći do cilja u subotu navečer te pritom uživati u vožnjama, a dobra zabava nikad nije ni bila upitna – istaknuo je Igor Puž.

Posebno atraktivan za gledatelje bit će brzinac Preluk, koji se vozi na mjestu nekadašnjih utrka svjetskog prvenstva u motociklizmu, a prva vožnja je na rasporedu, u petak, u 17.04, a druga u 20.15 sati.

Od glavnih favorita spomenut ćemo tek Juho Hanninen-a, prošlogodišnjeg svjetskog prvaka u  SWRC, Patrik Sandell - nekadašnji svjetski prvak u junior WRC-u,  Hermann Gassner jr., Luca Betti, Rok Turk.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments