Opatija motorsport s četiri posade na 39. Croatia rallyu

Prostor ispred opatijske tržnice jutros je pretvoren u pravi 'parc fermé' za tri od ukupno četiri 'bolida' koji će sutra juriti na 39. Croatia rallyu i braniti boje Opatija motorsporta.

Za Auto klub 'Opatija motorsport' nastupit će četiri posade, a na predstavljanje kluba, a ujedno i same manifestacije, pristigle su tri posade od ukupno četiri. Tako su svoje automobile i očekivanja od samog natjecanja znatiželjnim medijima, ali i usputnim prolaznicima strpljivo objašnjavali Davor Mihelić i Mateo Butorac (oba AK Opatija motorsport) koji će nastupit u Citroenu C2R2, Igor Puž (AK Opatija motorsport) i Tihomir Pašić (AK Opatija) kao posada Fiat Pande, te Tomas Hrvatin (AK MRC Sport) i Damir Kuzmić (AK Opatija motorsport) u Renault Cliu i suvozač Zdravko Draženović (AK Opatija motorsport) dok će im se Viliam Prodan (AK Buzet autosport) u Citroenu C2R2 max pridružiti na tehničkom pregledu.

- Prvi plan je da završimo, a drugi je da budemo što brži i da osvojimo prvo mjesto u klasi. U našoj klasi je najviše natjecatelja te je ujedno i najveća konkurencija. Potruditi ćemo se maksimalno i nadamo se da nećemo imati nepredvidivih situacija, kazao nam je Davor Mihelić.

- Nakon zagrebačke Delte, krenuli smo s ciljem da redovito završimo samo natjecanje. Ove sezone imamo puno jaču konkurenciju i klasa je sama po sebi puno jača. Dati ćemo sve od sebe da budemo najbrži, no rally je jako dug i svašta možemo očekivati, dodao je Damir Kuzmić.

Od četvrtka, 24.05. pa do subote, 26.05.2012.godine Rijeka i okolica bit će domaćini 39. Croatia rallya. Ceremonijalni start održat će se u četvrtak na Korzu s početkom u 18 sati, otkud će vozači krenuti put istarske strane Učke. Upravo tu će biti start prvog od ukupno 16 brzinskih ispita, točno u 18.53 sati.

- Ovo je najveći i najzahtjevniji rally u sezoni i vrlo je teško bilo što prognozirati prije rallya. Automobili su pripremljeni, ''radari“ popisani i sad preostaje tri dana jurnjave po lokalnim cestama Kvarnerskog zaleđa i Istre, ukupno 240 km brzinskih ispita i više od 600 km etape. Nadamo se da će automobili izdržati i da ćemo doći do cilja u subotu navečer te pritom uživati u vožnjama, a dobra zabava nikad nije ni bila upitna – istaknuo je Igor Puž.

Posebno atraktivan za gledatelje bit će brzinac Preluk, koji se vozi na mjestu nekadašnjih utrka svjetskog prvenstva u motociklizmu, a prva vožnja je na rasporedu, u petak, u 17.04, a druga u 20.15 sati.

Od glavnih favorita spomenut ćemo tek Juho Hanninen-a, prošlogodišnjeg svjetskog prvaka u  SWRC, Patrik Sandell - nekadašnji svjetski prvak u junior WRC-u,  Hermann Gassner jr., Luca Betti, Rok Turk.

You have no rights to post comments