Pismo čitatelja: "Gdje smo mi na karti rally sporta?"

Objavljeno u: 25/05/2012 - 12:18 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
U nekoliko smo navrata na stranicama Autosporta objavljivali pisma čitatelja Ivice Cesareca, zaljubljenika u rally i predanog "aktivista" u borbi za očuvanje rallyja u Hrvatskoj. Ivica nam je jutros poslao još jedno pismo, koje prenosimo u nastavku, a odgovore na pitanja postavljena u njemu i sami bismo rado saznali.

S tim ciljem uputili smo upite na razne adrese, između ostalog na adresu organizatora Croatia Rallyja, kao i samog Patrika Sandella.


Pismo Ivice Cesarca:

Ne želim ni ovog puta biti „loncu poklopac“, pametovati ili ne daj Bože pljuvati. Bio sam spokojan ovih dana u očekivanju starta Croatie. Sve je bilo obečavajuće; startna lista sa zvučnim imenima, Ina se vratila rallyu, šef mi je dao godišnji za danas tako da mogu gledati današnje brzince.

A onda vijest koja ne samo da me je razočarala, izazvala veliku dozu ljutnje, nego strahovito zaintrigirala i iznjedrila potrebu  da se otvoreno pita gdje smo zapravo mi na karti rally sporta, da li je organizacija, nakon štio je rally preselio u Rijeku, zaista tako briljantna, veliki pomak na bolje kao što se može euforično  čuti s raznih strana? Da li je dobra organizacija dovoljna, gdje je onaj relijaški duh, fluid koji se osjeća u zraku, koji nadahnjuje, koji sve čini relijaškim u vrijeme održavanja natjecanja (nešto što se osjeti na svakom velikom natjecanju u inozemstvu) poznavanje i  potpuno razumijevanje rallya kao sporta čak i od onih koji se predstavljaju kao znalci ili bi to trebali biti?

Patrik Sandell pozvan je od strane organizatora da nastupi kako bi povećao sportsku vrijednost natjecanja, natjecateljski značaj, potaknuo publiku na posjet. I pokazao je dobru volju, došao je i pripremio se. A onda skandal! Pozitivan učinak koji je ovaj potez organizatora trebao polučiti, preokrenuo se u krajnju suprotnost!

Nadam se da ovo neće ostati vijest za jednokratnu objavu, već da se razjasne okolnosti koje su dovele do nenastupanja Sandella. Jer to je vijest za sportsku javnost! Ne tko je u organizacijskom odboru ili tko je odstartao prvo vozilo na rampi!

Izostanak Pulića također izaziva pažnju. Euforično je objavljena vijest o povratku Ine u domaći automobilizam potpisivanjem ugovora s organizatorom Croatia rallya. S druge strane Inine reklame vidjeli smo na Pulićevom  već ranije. Dakle, Ina jest Pulićev sponzor. Kako to da onda naš najpoznatiji automobilist nije zatvorio financijsku konstrukciju za najveće automobilističko natjecanje koje sponzorira, baš kao i njega, Ina? Koliko su ti aranžmani zapravo čvrsti i ozbiljni? Ili je Ina dala kanistar benzina i odmah zlatni sponzor?

U svakom slučaju, interesantno u svojim nelogičnostima, a čini mi se i neozbiljnosti kakvu istinski rally svijet ne poznaje.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments