Juho Hanninen uvjerljiv i nakon drugog dana

Drugi dan natjecanja na 39. Croatia Rallyju protekao je u nastavku dominacije finskog vozača Juhe Hanninena, koji brani boje Škoda Motorsporta i uvjerljivim nastupima ne dopušta iznenađenja. Posve očekivano pobjednik IRC natjecanja i sudionik svjetskog prvenstva najbži je na ispitima trećeg rallyja iz kalendara Europskog prvenstva, no zahvaljujući talentiranom Nijemcu Hermannu Gassneru mlađem, borba za pobjedu još uvijek je relativno neizvjesna.

Ono što je, međutim, itekako izvjesno je da Hanninen pruža odličan uvid u svijet vrhunskog automobilizma, tvorničkih momčadi i vožnje na samom rubu - za poželjeti bi stoga bilo da mu se (i Gassneru) pridruži još poneko snažno vozačko ime, koje osim S2000 automobila raspolaže i argumentima u obliku rezultata. Jer ovo što Hanninen i Gassner rade ostatku S2000 ekipe je blago rečeno deklasiranje. I teško je tvrditi kako je samo riječ o novcu.

"Zadovoljan sam svojim nastupom, a čini mi se kako je Hermannu ovaj rally najbolji nastup u karijeri", rekao je Hanninen.

Kada već govorimo o jakim vozačkim imenima, šteta je da u utrci nema Patrika Sandella, iako nije izvjesno da bi Šveđanin izglednije ugrozio Hanninena u borbi za pobjedu. Od organizatora još uvijek nismo uspjeli doznati što je sa Sandellom pošlo po zlu, nadamo se da će nam to uspijeti u narednih nekoliko dana.

Spomenuli smo lovu u prethodnim odlomcima, a gdje lova tu i Niko Pulić. Popularni poljoprivrednik nije uspio osigurati poticaje za poljoprivredu i to od nacionalne nam pomađarene naftne kompanije. Nadajmo se da Pulićeve ambicije po kojima se ozbiljno namjerava posvetiti disciplini koju, kako je rekao, ne voli, ovim izbivanjem s najvećeg rallyja u sezoni nisu okončane.

Najbolje plasirana domaća posada na Croatiji i dalje su Jura Šebalj i Toni mu Klinc na suvozačkom mjestu, slijede Viliam Prodan i Zdravko Draženović kao 10. u generalki te Davor Mihelić i Mateo Butorac na 11. mjestu. Vodeći u poretku Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske je, kažu rezultati, Luca Betti, inače treći u ukupnom poretku.

Sutra su pred posadama ispiti Učka i Buzet.

Video sadržaj

You have no rights to post comments