Juho Hanninen pobjednik 39. Croatia Rally

Juho Hanninen pobjednik 39. Croatia Rally Foto: Mia Žudić
Finski vozač Juho Hanninen sa suvozačem Mikkom Markkulom upisao je pobjedu na trećem rallyju ovogodišnje sezone Prvenstva Europe ispred njemačke posade Hermann Gassner Jr - Klaus Wicha dok je Luci Bettiju i suvozaču mu Mauriziju Baroneu pripalo treće mjesto.

Hanninen je tijekom dana jučerašnju prednost uspio povećati na konačnih 25,2 sekundi, no Gassner je unatoč tome bio više nego ravnopravna konkurencija brzome Fincu. O tome koliko su Hanninen i Gassner bili u svom "filmu" najbolje svjedoči trećeplasirani Betti i njegov zaostatak od gotovo dvije i pol minute za pobjednikom.

Na pretposljednjem ispitu od rallyja se prerano oprostio Slovenac Rok Turk sa suvozačem Enejem Ložnarom. Njihova se Škoda Fabia S2000 zapalila na trasi brzinca, uslijed čega je isti otkazan, a Slovenci su svukli kombinezone i pridružili se publici. Turkovo odustajanje na peto mjesto generalke, iza četvrtoplasiranihg Poljaka Michala Solowowa i Macieka Barana, promoviralo je najbolje plasiranu domaću posadu Juraj Šebalj - Toni Klinc, ujedno i pobjednike u konkurenciji Prvenstva Hrvatske. Drugo mjesto u poretku PH pripalo je Vilimu Prodanu i Zdravku Draženoviću dok su se na najnižu stepenicu postolja popeli Davor Mihelić i Mateo Butorac. Croatia Rally je u konkurenciji domaćih posada završilo njih 14.

Današnju etapu između ostalog obilježio je i incident na 11. brzinskom ispitu na kojem se Juho Hanninen našao oči u oči s vozačem "civilnog" automobila, koji se za trajanja ispita odlučio uputiti na trasu brzinca. Navodno je riječ o stranome državljanu koji je u vlasnik jednog od objekata uz ispit, no to je zapravo posve nebitno - mnogo je važnije pitanje kako se takvo što uopće moglo dogoditi?

Rezultati - Delta Timing

You have no rights to post comments