Juho Hanninen pobjednik 39. Croatia Rally Foto: Mia Žudić

Juho Hanninen pobjednik 39. Croatia Rally

Objavljeno u: 26/05/2012 - 18:52 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Finski vozač Juho Hanninen sa suvozačem Mikkom Markkulom upisao je pobjedu na trećem rallyju ovogodišnje sezone Prvenstva Europe ispred njemačke posade Hermann Gassner Jr - Klaus Wicha dok je Luci Bettiju i suvozaču mu Mauriziju Baroneu pripalo treće mjesto.

Hanninen je tijekom dana jučerašnju prednost uspio povećati na konačnih 25,2 sekundi, no Gassner je unatoč tome bio više nego ravnopravna konkurencija brzome Fincu. O tome koliko su Hanninen i Gassner bili u svom "filmu" najbolje svjedoči trećeplasirani Betti i njegov zaostatak od gotovo dvije i pol minute za pobjednikom.

Na pretposljednjem ispitu od rallyja se prerano oprostio Slovenac Rok Turk sa suvozačem Enejem Ložnarom. Njihova se Škoda Fabia S2000 zapalila na trasi brzinca, uslijed čega je isti otkazan, a Slovenci su svukli kombinezone i pridružili se publici. Turkovo odustajanje na peto mjesto generalke, iza četvrtoplasiranihg Poljaka Michala Solowowa i Macieka Barana, promoviralo je najbolje plasiranu domaću posadu Juraj Šebalj - Toni Klinc, ujedno i pobjednike u konkurenciji Prvenstva Hrvatske. Drugo mjesto u poretku PH pripalo je Vilimu Prodanu i Zdravku Draženoviću dok su se na najnižu stepenicu postolja popeli Davor Mihelić i Mateo Butorac. Croatia Rally je u konkurenciji domaćih posada završilo njih 14.

Današnju etapu između ostalog obilježio je i incident na 11. brzinskom ispitu na kojem se Juho Hanninen našao oči u oči s vozačem "civilnog" automobila, koji se za trajanja ispita odlučio uputiti na trasu brzinca. Navodno je riječ o stranome državljanu koji je u vlasnik jednog od objekata uz ispit, no to je zapravo posve nebitno - mnogo je važnije pitanje kako se takvo što uopće moglo dogoditi?

Rezultati - Delta Timing

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments