Target Motorsport opovrgava tvrdnje organizatora Croatia Rallyja

Nenastupanje bivšeg juniorskog svjetskog prvaka Patrika Sandella na Croatia Rallyju i dalje je tema koja u domaćim rally krugovima izaziva popriličnu pozornost, ponajviše zbog načina na koji je Šveđanin ostao bez nastupa za koji se pripremao u Hrvatskoj.

Kako od organizatora rallyja nismo dobili odgovore na upite vezane uz ovaj slučaj, preostalo nam je kopanje po Facebooku i drugim medijima ne bi li pokušali doći do nešto konkretnijih podataka o tome što je pošlo po zlu u Sandellovom slučaju.

Prema tvrdnjama organizatora Croatia Rallyja, a koje prenosi Automototrend, krivac za Sandellovo nenastupanje je slovenska tvrtka Target Motorsport, koja je vidjevši snažnu konkurenciju u kojoj bi njihova Škoda Fabija S2000 nastupala nenajavljeno podigao cijenu "rente", tj. pridodao osiguranje. Organizatori Croatia Rallyja, navodno, na taj "deal" nisu željeli pristati i priča je propala.

Međutim, u Target Motorsportu tvrde kako takve informacije i navodi nemaju veze s istinom. Na naše su upite brzo i detaljno odgovorili i prema informacijama koje su nam ustupili, organizator Croatia Rallyja pisanu ponudu sa svim uvjetima za najam Škode Fabije S2000 dobio je 14. svibnja, a ponuda je vrijedila do 18. svibnja. U Targetu kažu kako ih organizatori "Croatije" nakon toga više nisu kontaktirali, te se sa njihove (Targetove) strane ponuda smatrala odbijenom.

Znači li to da je organizator Croatia Rallyja tjedan dana unaprijed znao da neće biti u mogućnosti isporučiti dogovoreni automobil za nastup Patrika Sandella? Kako bilo, hrvatski ljubitelji rallyja i njihovi gosti ostali su zakinuti za nastup iskusnog vozača u vrhunskom automobilu, a ugledu natjecanja u domaćim i međunarodnim krugovima nanesena je poprilična šteta.

You have no rights to post comments