Target Motorsport opovrgava tvrdnje organizatora Croatia Rallyja

Objavljeno u: 28/05/2012 - 22:27 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Nenastupanje bivšeg juniorskog svjetskog prvaka Patrika Sandella na Croatia Rallyju i dalje je tema koja u domaćim rally krugovima izaziva popriličnu pozornost, ponajviše zbog načina na koji je Šveđanin ostao bez nastupa za koji se pripremao u Hrvatskoj.

Kako od organizatora rallyja nismo dobili odgovore na upite vezane uz ovaj slučaj, preostalo nam je kopanje po Facebooku i drugim medijima ne bi li pokušali doći do nešto konkretnijih podataka o tome što je pošlo po zlu u Sandellovom slučaju.

Prema tvrdnjama organizatora Croatia Rallyja, a koje prenosi Automototrend, krivac za Sandellovo nenastupanje je slovenska tvrtka Target Motorsport, koja je vidjevši snažnu konkurenciju u kojoj bi njihova Škoda Fabija S2000 nastupala nenajavljeno podigao cijenu "rente", tj. pridodao osiguranje. Organizatori Croatia Rallyja, navodno, na taj "deal" nisu željeli pristati i priča je propala.

Međutim, u Target Motorsportu tvrde kako takve informacije i navodi nemaju veze s istinom. Na naše su upite brzo i detaljno odgovorili i prema informacijama koje su nam ustupili, organizator Croatia Rallyja pisanu ponudu sa svim uvjetima za najam Škode Fabije S2000 dobio je 14. svibnja, a ponuda je vrijedila do 18. svibnja. U Targetu kažu kako ih organizatori "Croatije" nakon toga više nisu kontaktirali, te se sa njihove (Targetove) strane ponuda smatrala odbijenom.

Znači li to da je organizator Croatia Rallyja tjedan dana unaprijed znao da neće biti u mogućnosti isporučiti dogovoreni automobil za nastup Patrika Sandella? Kako bilo, hrvatski ljubitelji rallyja i njihovi gosti ostali su zakinuti za nastup iskusnog vozača u vrhunskom automobilu, a ugledu natjecanja u domaćim i međunarodnim krugovima nanesena je poprilična šteta.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments