Šebalj i Klinc: "Peti u europskoj konkurenciji"

Objavljeno u: 31/05/2012 - 00:00 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Ovogodišnji Croatia rally prošao je u znaku borbe Hanninena i Gassnera za prvo mjesto. Luca Betti pokušavao je parirati vodećem dvojicu, no nakon tri dana jurnjave ostao je na trećem mjestu. Četvrto mjesto osvojio je Poljak Solowow, dok su na petom mjestu završili Šebalj i Klinc u Mitsubishi Lanceru.Juraj Šebalj:
Startna lista je odmah pokazala da ćemo se teško nositi s vodećim europskim posadama. Na startu se pojavilo čak osam automobila klase S2000 sa iskusnim vozačima. Ovaj reli vozi se treći put za redom. Brzinci su dobro poznati i velikom dijelu konkurencije nisu nepoznanica. Sva tri dana smo pokušavali izvući maksimum iz automobila, tako da sam objektivno jako zadovoljan svojom vožnjom. Šteta je što itinerer nije sadržavao više zahtjevnijih brzinaca poput Lupoglava i Buzeta. Vjerujem da bi tada imali i više šanse za vrh poredka. Radi se jednostavno o mogućnostima našeg automobila. Mitsubishi se dobro snalazi pri većim brzinama, a meni osobno odgovaraju komplicirane staze. Posljednji dan u Istri mi je dobro legao, te smo se držali od trećeg do petog mjesta. Na jednostavnijim stazama i jačim nizbrdicama kakvi su brzinci od četvrtka ili petka, jednostavno nismo imali šanse.

Toni Klinc:
Zadovoljan sam konačnim ishodom. Žao mi je što su iz konkurencije izostali Szilagy i Pulić. Vjerujem da bi s njima bila dobra borba. S druge strane smo osvojili vrijedne bodove za domaće prvenstvo. Stranci su izuzetno brzi i ovogodišnji reli imao je snažan tempo. Iako smo se i do sada znali dobro plasirati u sličnoj konkurenciji, peto mjesto ovog vikenda, za nas je velik uspjeh.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments