Dvostruki trijumf posade Prodan-Draženović na Croatia rallyju

Objavljeno u: 01/06/2012 - 10:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Posadi Prodan-Draženović Croatia rally ostao je u iznimno lijepom sjećanju. Na trodnevnom, iznimno zahtjevnom natjecanju, boreći se u malom Citroenu C2 R2 Max s iznimno zahtjevnom konkurencijom, ostvarili su prvo mjesto u svojoj klasi 3 i drugo mjesto generalnog poretka državnog prvenstva, ali i prvo mjesto klase 6 u poretku prvenstva Europe.

- Pratilo nas je promjenjivo vrijeme te krivi odabir guma, što nas je usporilo na prvom brzincu, ali unatoč tomu zasjeli smo na vrh klase 3. Nakon Učke uslijedili su prvi Permani gdje smo još povećali prednost. Na drugu Učku, ovog puta noćnu, krenuli smo puno življe zahvaljujući dobrim gumama. Drugi natjecateljski dan započeo nama najtežim brzincem rallya. Platak nam nikako ne leži, no trebalo ga je odradit, stoga smo bez previše rizika čuvali prednost, da bi već u Lokvama jurili i uživali u svakom metru brzinskog ispita, da bi "desert" na kraju bila dva Preluka na kojima smo bili izrazito brzi pred mnogobrojnim navijačima. Posljednjeg dana čekali su nas najdržai brzinci: Buzet i Učka. Svjesni da je najteže nastupati pred domaćom publikom, krenuli smo odlučno i dodatno povećali prednost u klasi. Na pretposljednjem brzincu u selu Prodani Juraj Šebalj nas zaustavlja zbog gorećeg Peugeota S2000 Roka Turka. Nakon otkaza brzinskog ispita, posljednji Lupoglav odvezli smo rutinski i u džep stavili zlata vrijedne bodove, zadovoljan je opisao vlastiti nastup Viliam Prodan.

Prezadovoljan nastupom je i njegov suvozač Zdravko Draženović.   - Od samog početka krenuli smo taktikom da konkurenciju ostavimo na dovoljnoj razlici tako da možemo istim tempom doći do ciljne rampe, u čemu smo u potpunosti uspjeli. Rally je bio izrazito naporan, a žal ostaje jedino što hrvatska konkurencija nije bila jača. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su zdušno navijali uz stazu i naravno dečkima iz Oktan Sporta koji su posao odradili savršeno. S nestrpljenjem očekujemo novi nastup, već za dvadesetak dana u Novom Vinodolskom, izjavio je Draženović.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments