Dvostruki trijumf posade Prodan-Draženović na Croatia rallyju

Objavljeno u: 01/06/2012 - 10:30 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Posadi Prodan-Draženović Croatia rally ostao je u iznimno lijepom sjećanju. Na trodnevnom, iznimno zahtjevnom natjecanju, boreći se u malom Citroenu C2 R2 Max s iznimno zahtjevnom konkurencijom, ostvarili su prvo mjesto u svojoj klasi 3 i drugo mjesto generalnog poretka državnog prvenstva, ali i prvo mjesto klase 6 u poretku prvenstva Europe.

- Pratilo nas je promjenjivo vrijeme te krivi odabir guma, što nas je usporilo na prvom brzincu, ali unatoč tomu zasjeli smo na vrh klase 3. Nakon Učke uslijedili su prvi Permani gdje smo još povećali prednost. Na drugu Učku, ovog puta noćnu, krenuli smo puno življe zahvaljujući dobrim gumama. Drugi natjecateljski dan započeo nama najtežim brzincem rallya. Platak nam nikako ne leži, no trebalo ga je odradit, stoga smo bez previše rizika čuvali prednost, da bi već u Lokvama jurili i uživali u svakom metru brzinskog ispita, da bi "desert" na kraju bila dva Preluka na kojima smo bili izrazito brzi pred mnogobrojnim navijačima. Posljednjeg dana čekali su nas najdržai brzinci: Buzet i Učka. Svjesni da je najteže nastupati pred domaćom publikom, krenuli smo odlučno i dodatno povećali prednost u klasi. Na pretposljednjem brzincu u selu Prodani Juraj Šebalj nas zaustavlja zbog gorećeg Peugeota S2000 Roka Turka. Nakon otkaza brzinskog ispita, posljednji Lupoglav odvezli smo rutinski i u džep stavili zlata vrijedne bodove, zadovoljan je opisao vlastiti nastup Viliam Prodan.

Prezadovoljan nastupom je i njegov suvozač Zdravko Draženović.   - Od samog početka krenuli smo taktikom da konkurenciju ostavimo na dovoljnoj razlici tako da možemo istim tempom doći do ciljne rampe, u čemu smo u potpunosti uspjeli. Rally je bio izrazito naporan, a žal ostaje jedino što hrvatska konkurencija nije bila jača. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su zdušno navijali uz stazu i naravno dečkima iz Oktan Sporta koji su posao odradili savršeno. S nestrpljenjem očekujemo novi nastup, već za dvadesetak dana u Novom Vinodolskom, izjavio je Draženović.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments