Sprint rally kup, stvarnost ili lijepa fantazija?

Između brojnih razmišljanja o načinima za spas i unaprijeđenje domaćeg automobilizma, jedna se ideja uvijek iznova vraća u prvi plan - kupovi. Međutim, za razliku od dosadašnje prakse i kupova koji su svoje utrke održavali gotovo u pravilu samo na kružnim te ponekoj brdskoj utrci, tema ove "priče" je rally kup.

Obzirom da živimo u krizom opterećenim vremenima, u kojima čak i oni koji imaju kukaju da nemaju, jasno je da bi kup trebao prije svega biti cijenom pristupačan za sve sudionike. To bi u prijevodu značilo da se rallyji ne bi vozili u automobilima od 40.000 eura, već u mnogo jeftinijim, ali i sporijim vozilima.

Manjak brzine "na papiru" ionako nije otežavajuća okolnost kada su rallyji u pitanju, a činjenica da bi svi vozači nastupali u istom automobilu snagu motora stavlja u drugi plan. Pripremljen po pravilima skupine N, na primjer, neki od malenih automobila poput Fiata Pande ili Citroena C1 mogao bi biti prilično pristupačan.

Kao nešto skuplja alternativa, koja bi iziskivala i veća ulaganja te znatno podigla uloge nameće se postojeća FIA-ina klasa R2, a i ispod nje postoji niz mogućnosti za pripremu i razvoj jeftinog i efikasnog rally kup automobila.

Pitanje automobila za sobom povlači i potrebu suradnje sa zastupnicima auto marki u Hrvatskoj, pod uvjetom da se kup organizira u smislu promocije određenog trenutno aktualnog modela automobila. Pitanje je koliko je izgledna mogućnost da se umjesto aktualne serije nekog automobila za kup odabere stariji model, no tu dolazi do problema tehničke podrške, a i znatno se umanjuje potencijalan marketinški dojam cijelog natjecanja.

Drugi segment u kojem bi bilo moguće ostvariti uštede jesu sama natjecanja, tj. rallyji. Cijeli bi kup bilo moguće organizirati oko tzv. sprint rallyja, kratkih natjecanja na ograničenom broju brzinskih ispita. Povoljno za organizatore, pristupačno za gledatelje i ne toliko financijski zahtjevno za vozače i njihove timove.

Samim sprint rallyjima bi se u tom slučaju trebalo pristupiti s nešto više pažnje. Kup sezona bi se mogla sastojati od desetak takvih rallyja, uz eventualni dodatak jednog pravog, velikog natjecanja. Kratke sprint rallyje bilo bi moguće organizirati u bilo kojem dijelu Hrvatske; tri, četiri ili pet brzinskih ispita, na kratkim stazama, neke bi regije u Hrvatskoj moglo napokon uvrstiti na oktansku kartu Lijepe naše te istovremeno možda u sport "uvući" i neke od lokalnih gospodarskih subjekata.

Na radost nekih, a užas drugih, u takvom rally kupu moralo bi biti mjesta i za natjecanja na makadamskoj podlozi.

Jedna od osnovnih predispozicija za ovakvo ili slično kup natjecanje prije svega bila bi jasna vizija njegovih ciljeva, troškova i "infrastrukture" u obliku medijske pokrivenosti, rigorozne tehničke kontrole (dakle, nema višebojnog goriva a la Felicia kup i nema 20 km/h razlike u najvećoj brzini na grobničkoj startno ciljnoj ravnini, kao što smo dosad navikli u HR kupovima) i rada s vozačima te približavanje rallyja i njegovih sponzora gledateljima.

Ovaj članak se zasad ne bavi preciziranjem potencijalnih pravila i pojedinosti poput automobila ili samih rallyja, već je više afirmativnog karaktera i predstavlja generalni pogled na ideju koja bi možda mogla pomoći očuvanju ove discipline, ali i cjelokupnog automobilizma u Hrvatskoj.

Naposlijetku, sve ovdje izrečeno podrazumijeva nešto drukčiju situaciju - zainteresirane sponzore, ambiciozan savez koji je otvoren za ideje i rasprave (mimo uobičajenog "pošaljite preko kluba, pa ćemo raspraviti u 11. mjesecu < umetni nasumce odabrani broj > godine" i vozače koji bi bili spremni odreći se konjskih snaga u korist ravnopravne borbe i afirmacije automobilizma u disciplini koja se i dalje naziva kraljicom automobilizma, premda sve više nalikuje na nešto posve suprotno.

Zanimljivo bi bilo čuti razmišljanja na ovu temu.

You have no rights to post comments