Rally u 'Novom' za vikend

Objavljeno u: 14/06/2012 - 08:22 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Ovog vikenda ponajbolji hrvatski rallyjaši i poneki iz susjednih zemalja otisnut će se na jadransku obalu gdje se održava četvrti po redu rally Novi Vinodolski. Automobilistički Savez Primorsko Goranske Županije zadužen je za organizaciju rallyja na kojem se očekuje 46 posada iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Lista prijava (za hrvatske prilike) poprilično je bogata, no koliki će se broj posada doista pojaviti na startu rallyja ostaje nam tek da vidimo.

Rally će se odvijati na dionici dugoj 288,45 km uz osam brzinskih ispita na tri lokacije ukupne duljine 78,22 km. Uoči natjecateljskog programa što starta već prvu večer na dionici prvog brzinskog ispita „Bribir“ održati će se 'shakedown' na kojem će posade moći provjeriti vozne sposobnosti svojih automobila. Drugi natjecateljski dan donosi dvije dionice BI – Grižane i Lukovo, dulje, teže i zahtjevnije koje će trebati proći po tri puta. Starta se u petak u 18,01 sati, a cilj je 24 sata kasnije – u subotu u 18,15 sati.

Automobilistička poslastica biti će nastup trostrukog pobjednika rallyja Novi Vinodolski Juraja Šebalja i njegova suvozača Tonija Klinca, kojem će račune pokušati pomrsiti Janosz Szilagyi ili Nenad Lončarić, kao i niz posada kojima je ovo novi ispit sezone samo dva tjedna poslije teškog Croatia rallya, a uoči ljetnog odmora. Mnogo se očekuje i od domaćina, vozača koji je inicirao pokretanje Novljanskog rallyja Bribirca Marinka Stanića (MRC Sport Rijeka) koji uz svoju kćer nastupa u Hondi Civic Type R.

LISTA PRIJAVA

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments