Prodan-Draženović: 'Spremni za Novi'

Objavljeno u: 15/06/2012 - 07:36 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Pred rally posadom Prodan-Draženović, nakon sjajnih nastupa na Delti i Croatia rallyju koji su rezultirali drugim mjestom u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske, danas započinje četvrto ovogodišnje natjecanje - 4. Rally Novi Vinodolski 2012. Rally se sastoji od osam brzinskih ispita ukupne dužine 78,22 kilometara. Prvog dana, u petak 15.06. na rasporedu je shakedown koji omogućava da vozači u svom automobilu voze publiku, navijače ili sl. te ne mora bit isključivo prijavljeni suvozač u automobilu.

U večernjim satima slijede prva dva brzinska ispita na istoj stazi gdje se odvija i shakedown, "Bribir 1" i "Bribir 2" dužine 2,54 kilometara. Subotnji dan sastoji se od 6 brzinaca, po tri puta brzinac "Grižane" dužine od 9,48 kilometara, te tri puta poznati brzinac "Lukovo" u dužini od 14,90 kilometara. Servisno parkiralište kao i sam start i cilj natjecanja nalazi se u samom centru Novog Vinodolskog.

- Nakon odlične Croatie, pred nama je četvrto ovogodišnje natjecanje na koje odlazimo spremni te se nadamo dobrim vožnjama te na kraju dobrom rezultatu te da sretno zaključimo prvi dio sezone. Brzinci su mi potpuno nepoznati s obzirom da nikada nisam vozio rally u Novom, ali kvalitetno popisivanje brzinaca i Zdravkovo iskustvo riješit će sve nepoznanice. U svakom slučaju veselimo se predstojećem vikendu te se nadamo lijepom i sunčanom vremenu te velikom broju navijača uz stazu, kazao je Viliam Prodan.

Njegov suvozač Zdravko Draženović nastupio je tri puta na ovom rallyu i u natjecanje ulazi s iskustvom. - Rally će biti prilično zahtjevan, na brzincima ima puno rupa, ali ne i haklova. Nama je cilj odvesti rally što bolje kako bi zadržali visok plasman i na „ljetnu pauzu“ otišli s prednosti pred konkurencijom, ispričao nam je Draženović.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments