Prodan-Draženović: 'Spremni za Novi'

Objavljeno u: 15/06/2012 - 07:36 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Pred rally posadom Prodan-Draženović, nakon sjajnih nastupa na Delti i Croatia rallyju koji su rezultirali drugim mjestom u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske, danas započinje četvrto ovogodišnje natjecanje - 4. Rally Novi Vinodolski 2012. Rally se sastoji od osam brzinskih ispita ukupne dužine 78,22 kilometara. Prvog dana, u petak 15.06. na rasporedu je shakedown koji omogućava da vozači u svom automobilu voze publiku, navijače ili sl. te ne mora bit isključivo prijavljeni suvozač u automobilu.

U večernjim satima slijede prva dva brzinska ispita na istoj stazi gdje se odvija i shakedown, "Bribir 1" i "Bribir 2" dužine 2,54 kilometara. Subotnji dan sastoji se od 6 brzinaca, po tri puta brzinac "Grižane" dužine od 9,48 kilometara, te tri puta poznati brzinac "Lukovo" u dužini od 14,90 kilometara. Servisno parkiralište kao i sam start i cilj natjecanja nalazi se u samom centru Novog Vinodolskog.

- Nakon odlične Croatie, pred nama je četvrto ovogodišnje natjecanje na koje odlazimo spremni te se nadamo dobrim vožnjama te na kraju dobrom rezultatu te da sretno zaključimo prvi dio sezone. Brzinci su mi potpuno nepoznati s obzirom da nikada nisam vozio rally u Novom, ali kvalitetno popisivanje brzinaca i Zdravkovo iskustvo riješit će sve nepoznanice. U svakom slučaju veselimo se predstojećem vikendu te se nadamo lijepom i sunčanom vremenu te velikom broju navijača uz stazu, kazao je Viliam Prodan.

Njegov suvozač Zdravko Draženović nastupio je tri puta na ovom rallyu i u natjecanje ulazi s iskustvom. - Rally će biti prilično zahtjevan, na brzincima ima puno rupa, ali ne i haklova. Nama je cilj odvesti rally što bolje kako bi zadržali visok plasman i na „ljetnu pauzu“ otišli s prednosti pred konkurencijom, ispričao nam je Draženović.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments