Prodan-Draženović: Nakon uspjeha u Novom na ljetno punjenje baterija

Rally posada Viliam Prodan i Zdravko Draženović uspješno je okončala "4. rally Novi Vinodolski 2012." završivši natjecanje na osmom mjestu generalnog poretka i trećim mjestom u klasi 3. Ipak, nisu u potpunosti zadovoljni brzincima i svojim rezultatima.

- Moram priznati da mi se brzinci nisu svidjeli već na popisivanju, gdje smo naišli na puno neravnina i rupa u asfaltu. Ispit Grizane te drugi dio brzinca Lukovo uopće ne odgovaraju našem Citroenu s obzirom da je automobil vrlo kratak, a samim time i izrazito nestabilan na neravninama. Preopreznom vožnjom na prva dva subotnja brzinca izgubili smo sve šanse za pobjedu,dok nam je drugo mjesto pobjeglo za svega sekundu i pol na kraju, kazao je Prodan.

- Najvažnije je da smo do cilja stigli čitavi i bez tehničkih problema, sad nam je potrebno punjenje baterija preko ljetne stanke a tada nastavljamo u snažnom ritmu, dodao je Draženović.

Nakon četiri utrke sezone, Prodan i Draženović u Međunarodnom regionalnom prvenstvu Hrvatske prikupili su 45 bodova, čime su se plasirali na visoko četvrto mjesto ljestvice, iza uvjerljivo vodećeg Juraja Šebalja, Luce Bettija koji ima samo jedan nastup te Janosa Szilagya koji buzetsko-opatijskom dvojcu bježi svega 3,5 bodova. U državnom prvenstvu Prodan i dalje drži drugo mjesto u poretku.

Do kraja prvenstva još su tri rallya. Prvi je sprint rally Opatija, na rasporedu 5. i 6. listopada, potom slijedi Dugo Selo (26. i 27. listopada) te tradicionalno posljednji - porečki rally (10.-11. studenoga).

You have no rights to post comments