Eurosport imenovan promotorom Europskog rally prvenstva...

Objavljeno u: 28/09/2012 - 17:56 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
...neka klanje za organizacijska prava našeg ERC rallyja počne! Oko Croatia Rallyja se već godinama lome koplja i prolijevaju litre i litre virtualne tinte, ali bez pravih zaključaka i rješenja. Trenutno je na relaciji MCR Sport (organizator) i HAKS u tijeku spor oko toga tko će zapravo biti vlasnik organizacijskih prava za sljedeću sezonu. Naime, HAKS je navodno odlučio oduzeti ta prava MCR Sportu, no bez jasno naznačenih razloga, a prema izjavama potonjih jedini razlog za takav potez može biti manjkava organizacija i srozavanje ugleda rallyja. Dosadašnji se organizatori pritom pozivaju na FIA-u i njene promatrače koji su i ovogodišnjem izdanju Croatije (navodno) dodijelili pozitivne ocjene.

Je li kojim slučajem do aktualnog sukoba sasvim slučajno došlo zbog dolaska Eurosporta u ERC, a samim time i porasta medijske ali i svake druge vrijednosti prvenstva i svih njegovih rallyja? Je li ponovo svoju odvratnu glavu iz blata uzdigla u Hrvatskoj dobro poznata neman zvana Provizija?

Više je nego izvjesno da ćemo mi, nažalost, vjerojatno više vremena provesti svađajući se i nadmećući za svaku bijednu provizijsku kunu umjesto da se angažmanom svih uključenih na najbolji mogući način iskoristi ova prigoda za dodatnu promociju Hrvatske, Kvarnera i afirmaciju posrnule i umorne beštije zvane hrvatski automobilizam.

Naposlijetku, obzirom na najavljeno stapanje IRC-a i Europskog rally prvenstva i odgodu potvrde kalendara natjecanja, moguće je da ćemo se svi zajedno svađati i pametovati oko ničega, jer bi Croatia Rally vrlo lako mogla, poput ostalih rallyja, ispasti iz novog kalendara.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments