Eurosport imenovan promotorom Europskog rally prvenstva...

...neka klanje za organizacijska prava našeg ERC rallyja počne! Oko Croatia Rallyja se već godinama lome koplja i prolijevaju litre i litre virtualne tinte, ali bez pravih zaključaka i rješenja. Trenutno je na relaciji MCR Sport (organizator) i HAKS u tijeku spor oko toga tko će zapravo biti vlasnik organizacijskih prava za sljedeću sezonu. Naime, HAKS je navodno odlučio oduzeti ta prava MCR Sportu, no bez jasno naznačenih razloga, a prema izjavama potonjih jedini razlog za takav potez može biti manjkava organizacija i srozavanje ugleda rallyja. Dosadašnji se organizatori pritom pozivaju na FIA-u i njene promatrače koji su i ovogodišnjem izdanju Croatije (navodno) dodijelili pozitivne ocjene.

Je li kojim slučajem do aktualnog sukoba sasvim slučajno došlo zbog dolaska Eurosporta u ERC, a samim time i porasta medijske ali i svake druge vrijednosti prvenstva i svih njegovih rallyja? Je li ponovo svoju odvratnu glavu iz blata uzdigla u Hrvatskoj dobro poznata neman zvana Provizija?

Više je nego izvjesno da ćemo mi, nažalost, vjerojatno više vremena provesti svađajući se i nadmećući za svaku bijednu provizijsku kunu umjesto da se angažmanom svih uključenih na najbolji mogući način iskoristi ova prigoda za dodatnu promociju Hrvatske, Kvarnera i afirmaciju posrnule i umorne beštije zvane hrvatski automobilizam.

Naposlijetku, obzirom na najavljeno stapanje IRC-a i Europskog rally prvenstva i odgodu potvrde kalendara natjecanja, moguće je da ćemo se svi zajedno svađati i pametovati oko ničega, jer bi Croatia Rally vrlo lako mogla, poput ostalih rallyja, ispasti iz novog kalendara.

You have no rights to post comments