Eurosport imenovan promotorom Europskog rally prvenstva...

Objavljeno u: 28/09/2012 - 17:56 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
...neka klanje za organizacijska prava našeg ERC rallyja počne! Oko Croatia Rallyja se već godinama lome koplja i prolijevaju litre i litre virtualne tinte, ali bez pravih zaključaka i rješenja. Trenutno je na relaciji MCR Sport (organizator) i HAKS u tijeku spor oko toga tko će zapravo biti vlasnik organizacijskih prava za sljedeću sezonu. Naime, HAKS je navodno odlučio oduzeti ta prava MCR Sportu, no bez jasno naznačenih razloga, a prema izjavama potonjih jedini razlog za takav potez može biti manjkava organizacija i srozavanje ugleda rallyja. Dosadašnji se organizatori pritom pozivaju na FIA-u i njene promatrače koji su i ovogodišnjem izdanju Croatije (navodno) dodijelili pozitivne ocjene.

Je li kojim slučajem do aktualnog sukoba sasvim slučajno došlo zbog dolaska Eurosporta u ERC, a samim time i porasta medijske ali i svake druge vrijednosti prvenstva i svih njegovih rallyja? Je li ponovo svoju odvratnu glavu iz blata uzdigla u Hrvatskoj dobro poznata neman zvana Provizija?

Više je nego izvjesno da ćemo mi, nažalost, vjerojatno više vremena provesti svađajući se i nadmećući za svaku bijednu provizijsku kunu umjesto da se angažmanom svih uključenih na najbolji mogući način iskoristi ova prigoda za dodatnu promociju Hrvatske, Kvarnera i afirmaciju posrnule i umorne beštije zvane hrvatski automobilizam.

Naposlijetku, obzirom na najavljeno stapanje IRC-a i Europskog rally prvenstva i odgodu potvrde kalendara natjecanja, moguće je da ćemo se svi zajedno svađati i pametovati oko ničega, jer bi Croatia Rally vrlo lako mogla, poput ostalih rallyja, ispasti iz novog kalendara.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments